Sweco Belgium met negen kantoren in België, waaronder Antwerpen, verwerft M&R Engineering, een Belgisch ingenieurs- en adviesbureau met vestigingen in Antwerpen en Brussel. M&R Engineering is één van de belangrijkste Belgische bureaus van raadgevende ingenieurs op het vlak van technische bouwuitrustingen.

“Wij zijn verheugd onze nieuwe collega’s van M&R Engineering te verwelkomen. Onze expertisedomeinen en bedrijfsculturen sluiten goed bij elkaar aan. Deze overname zorgt voor een hogere klantwaarde door onze lokale expertise uit te breiden en te verenigen met de voordelen van Sweco’s wereldwijde aanwezigheid”, zegt Erwin Malcorps, managing director van Sweco Belgium.

M&R Engineering is opgericht in 1933 en heeft expertise in engineeringdiensten en milieuadvies voor gebouwenprojecten, en in facilitair- en onderhoudsmanagement. Het bedrijf telt ongeveer 50 medewerkers en de omzet bedroeg i6,6 miljoen EUR n 2016.

Wim Van Nuffel, gedelegeerd bestuurder van M&R Engineering: “We zijn erg blij dat M&R Engineering nu deel uitmaakt van Sweco. Met verenigde krachten breiden we ons aanbod uit in de particuliere en publieke sector, vooral in de Brusselse regio. We kijken ernaar uit met onze nieuwe collega’s samen te werken om de uitdagingen van onze klanten op te lossen, en de steden en gemeenschappen van de toekomst te plannen en te ontwerpen.”

De activiteiten van Sweco resulteren in duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en zuiver water. Met 14.500 medewerkers in Europa voert Sweco wereldwijd opdrachten uit in 70 landen. Sweco is Europa’s toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau, met een omzet van ongeveer 16,5 miljard Zweedse kronen (1,7 miljard EUR). Het bedrijf is genoteerd op Nasdaq Stockholm.

“De overname van M&R Engineering is een waardevolle aanvulling op het aanbod van Sweco. Hun ervaring in diensten voor gebouwen zal onze leidende positie en continue ambitie versterken om de meest toegankelijke en betrokken partner te zijn met erkende expertise in alle aspecten van de bebouwde omgeving”, zegt Tomas Carlsson, president en ceo van de Sweco groep.