Switch, de grootste Belgische Apple Premium Reseller met 30 winkels verspreid over gans België en hoofdkantoor in Antwerpen, sloot een partnership met de Waalse regering voor een project dat de digitalisering van het Franstalige onderwijs promoot. Switch zal zich daarnaast sterk toeleggen op de steeds groeiende tweedehands markt.

Ecole Numérique

Tegenwoordig is elke dag van het jaar opgedragen aan een of andere gebeurtenis of thema. Vrijdag 8 september was het de internationale dag van de alfabetisering. Tijd om even stil te staan bij de digitale geletterdheid van onze kinderen. Het project ‘Ecole Numérique’ werd opgestart in 2011 en is een initiatief van de Waalse Regering, de Federatie Wallonië-Brussel en de Duitstalige Gemeenschap. Ecole Numérique wil innovatieve toepassingen op het vlak van informatietechnologie en communicatie integreren in het onderwijs. Niet enkel om leerlingen te stimuleren bij algemene vakken zoals rekenen, maar ook om hen bewuster te maken van digitale media en informatica.

Waalse onderwijsinstellingen – van kleuter- tot middelbare scholen – mochten in deze context zelf pilootprojecten insturen. Vijfhonderd scholen werden geselecteerd om hun ideeën uit te werken. Hiervoor krijgen ze media-apparatuur naar keuze. Apple-verdeler Switch wordt een van de belangrijkste partners in het ‘Ecole Numérique’-project: in eerste instantie zal het bedrijf 3 120 iPads en 140 MacBook Pro’s aanleveren. De samenwerking is afgesloten voor een periode van vier jaar.

Rik Vrancken, ceo van Switch: “Onderwijs is voor ons erg belangrijk. Omdat het een project is waar alle Waalse scholen in kunnen stappen, is de kans reëel dat in de toekomst nog meer Apple-toestellen moeten geleverd worden. De scholen kunnen die immers kopen aan voordelige tarieven.”

Easy-m winkelpunten verdwijnen uit het straatbeeld

Switch is sinds de overname van easy-m, in november 2016, de grootste Apple-verdeler in België. Het bedrijf dat werd opgericht door Rik Vrancken viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en stelt meer dan 300 medewerkers tewerk.

Tegen eind oktober zullen alle easy-m winkels veranderd zijn in Switch-winkel- en afhaalpunten. “We trekken onze huisstijl helemaal door. Dit gaat gepaard met de lancering van een gloednieuwe webshop waar we ook tweedehands Apple-toestellen aanbieden. Alle toestellen leveren we gratis aan huis”, zegt Rik Vrancken.

Die tweedehands toestellen zijn voor Switch een groeiende markt. Studenten, maar ook volwassenen vinden steeds vaker de weg naar Apple-producten, maar soms is hun beperkt budget een struikelblok. Bij Switch Restore kunnen ze opteren voor een tweedehands toestel mét garantie.

“Klanten kopen gebruikte smartphones of laptops niet graag via zoekertjessites. Consumenten willen een betrouwbaar verkooppunt. Vooral studenten en ouderen kiezen voor de zekerheid van een toestel dat volledig gecontroleerd en in perfecte staat is. Wij bieden er ook nog eens twee jaar garantie bovenop”, voegt Rik Vrancken eraan toe.