ANTWERPEN – Speeddates zijn een grote trend in de uitzendsector. Toch gaat daarbij heel wat informatie verloren, vindt Synergie. Om op dat probleem in te spelen, lanceert het Antwerpse HR-bedrijf deze zomer de Job Slowdates.

“Speeddates zijn nuttig vanuit het perspectief van de consulent. Het aantal openstaande vacatures ligt namelijk hoger dan het aantal werkzoekenden en hoe meer kandidaten je op korte tijd kan zien, hoe meer kans je hebt om die vacatures in te vullen”, legt Philippe de Wilder, sales director bij Synergie Belgium, uit. “Maar die aanpak is niet ideaal.”

De focus moet namelijk niet alleen op de openstaande vacatures, maar ook op de kandidaten liggen. “Solliciteren is een erg persoonlijk proces en geen evidentie voor heel wat werkzoekenden. Een goede begeleiding van sollicitatie tot onboarding is daarbij essentieel”, aldus Jolien Paepen, district manager bij Synergie Belgium. “Door voldoende tijd te nemen voor elke kandidaat, kunnen bepaalde frustraties en miscommunicaties vermeden worden.”

Beste match

Om daarop in te spelen, zal Synergie tijdens de zomermaanden in al haar kantoren avondopeningen en zaterdagopeningen organiseren.

“Zo krijgt iedereen de kans om binnen te springen voor een gesprek. De consulenten nemen tijdens deze slowdates bewust de tijd om te luisteren naar de verwachtingen van de kandidaat en gaan zo op zoek naar de beste match. Op die manier creëren we een brug tussen digitale en face-to-face rekrutering”, besluit Jolien Paepen.