Talenco bouwt langetermijnrelaties op in petrochemie

petrotheAntwerpen is na het Amerikaanse Houston de tweede belangrijkste industriële cluster in de internationale petrochemie. Met multi’s als BASF, Lanxess, Solvay, Evonik en vele anderen beschikt Antwerpen over een enorm potentieel aan economische groeikracht. Daar heeft ook het consultancybedrijf Talenco zich op toegespitst.

Talenco is als start-up nog maar enkele maanden actief op de markt. Het bedrijf positioneeert zich als een onafhankelijk technische consultant die verscheidene profielen ter beschikking stelt van de ondernemingen. Het gaat dan om specialisten in engineering en construction.

Jens Hendrickx zette Talenco op in 2015 en kan vandaag een beroep doen op een 20-tal profielen. Het gaat dan zowel om tekenaars, designers, engineers, monteurs, lassers, supervisors, meet- en regelspecialisten, elektriciens, werkvoorbereiders, document controllers enz.

“Onze kracht ligt vooral in onze langetermijnrelaties met onze klanten”, zegt Jens Hendrickx. “Wij kennen hen en hun omgeving uitstekend.”

Talenco is overigens altijd op zoek naar nieuwe mensen die ertoe bereid zijn om zich op tijdelijke basis in te zetten. Het bedrijf zorgt overigens voor gerichte opleidingstrajecten.

In de groei van de afgelopen maanden is Talenco verhuisd naar een nieuwe vestiging aan de Antwerpse Oude Leeuwenrui.