Antwerpen – Wandtapijten, vergane glorie? Niet wat Anna Demuylder en Robrecht Siera betreft. Met hun Tapestry Art project maken ze moderne, luxueuze wandtapijten voor de beau monde. Een eeuwenoude techniek en geschiedenis, vernieuwd op maat van de 21ste eeuw.

Anna Demuylder: “Onze wandtapijten zijn voornamelijk een exportproduct dat een stukje Vlaamse traditie op de kaart zet.”

Fier zijn op ons vakmanschap

Robrecht Siera en Anna Demuylder zijn ondernemers in hart en nieren. Samen leiden ze al jarenlang het IT-bedrijf HolonCom in Antwerpen, gespecialiseerd in IT support, websites, webapplicaties, IT Everywhere. Vanuit hun interesse voor traditie en innovatie startten ze in 2012 met Tapestry Art.

Anna Demuylder: “Echte kwaliteit, daar is heel de wereld in geïnteresseerd. Dat ondervonden we recent nog op de Monaco Yacht Show, een beurs waar enkel superyachts aan deelnemen. Je vindt er de beste materialen en de fijnste kwaliteit. We hoeven daar met onze wandtapijten zeker niet onder te doen. Gerenommeerde yacht designers waren ‘amazed’ van het vakmanschap dat we als Belgen neerzetten. Trouwens heel wat topproducten die je daar vindt, zijn Belgische producten en dat weten we in België nog niet eens. We zijn bescheiden, maar moeten zien dat het geen valse bescheidenheid wordt en we fier zijn op wat we doen.”

Traditie in de 21ste eeuw

Elk wandtapijt combineert oud vakmanschap met hedendaagse fotografie. Demuylder en Siera vernieuwen de traditie van wandtapijten. Ze maken daarbij gebruik van nieuwe beelden en de huidige technologie om een kunstwerk te produceren dat een blikvanger is in elk interieur. Wandtapijten zijn ideaal voor residentiële woningen, grote kantorencomplexen, jets, yachten, enz of als exclusief geschenk.
De akoestische kwaliteiten en de warme touch van wandtapijten zijn handig in ruimtes zoals lofts of lobby’s met veel beton, hout of marmer.

Aaibare kunst

Door een procedé wordt elk wandtapijt met diepte geweven, met een 3D effect tot gevolg. Textiel absorbeert meer licht dan verf of print en zo krijg je eveneens meer dieptewerking.
“Het meest bijzondere aan een wandtapijt is dat je het opnieuw mag aanraken, ‘aaibare’ kunst als het ware”, zegt Robrecht Siera.

Collectie of op maat

In de collectie zitten wandtapijten met Toots Thielemans van fotograaf Jos Knaepen, of werken van Jesse Willems, Afsoon, Chris Dei of Thomas Heinser. Ook maatwerk op basis van een foto, waarvan dan een uniek kunstwerk gemaakt wordt in kleur of zwart/wit, is mogelijk. Ideaal voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk of geboorte. De grootte speelt helemaal geen rol, maar een wandtapijt komt volledig tot zijn recht als het een volledige muur vult.