Teambuilden in een nieuw kleedje

wendy-ceulemandSamen met de collega’s gezellig de Ourthe gaan afkajakken? Of samen fijn aan een touw aan de rotsen in Marche-les-Dames gaan bungelen? Met alle risico’s van dien? Best gezellig en ongetwijfeld goed om de saamhorigheid op de werkvloer te bevorderen. Maar alles kan beter, vinden de bedrijfsconsulenten van ‘Anders Ondernemen’. ’Teambuilding is in de meeste gevallen een dagje niet werken, zonder dat er daarna veel verandert op de vloer’. Het is bovendien niet vanzelfsprekend om een activiteit te vinden die iedereen leuk vindt. Niet iedereen wordt even wild van kleiduifschieten, bijvoorbeeld, of gaan bowlingen.

Daarom lanceert Anders Ondernemen de website www.anders-verbinden.be, waarmee het coachingsteam problemen als burn-out en slechte samenwerking tussen collega’s op het werk wil aanpakken. Daarmee willen de bedrijfscoaches teruggaan naar de oorspronkelijke idee van teambuilen: namelijk een team bouwen uit een groep mensen.

maura-melis“Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid, andere competenties en interesses. Op die manier biedt elke medewerker een meerwaarde voor de organisatie. Door elkaar goed te leren kennen, weten de collega’s wat je sterke punten zijn, wat je zwakke punten, zowel binnen je karakter als binnen je vaardigheden” zeggen de coaches Wendy Ceulemans den Maura Melis. Teambuilding moet mee zijn  dan een leuk uitje. Er moet inzicht worden verworven over hoe bepaalde processen op de werkvloer werken.

 

Meer info op de website van de coaches: http://www.anders-ondernemen.be