Wilrijk – Atlas Copco organiseerde op 22 november, voor het tweede jaar op rij, het evenement Techno Ninja’s. Dit initiatief wil kinderen tussen 7 en 14 jaar op een speelse manier laten kennismaken met technologie om hen al op jonge leeftijd warm te maken voor technische richtingen.

Wouter Ceulemans, President van Atlas Copco Airtec divisie: “We hopen met Techno Ninja’s de kinderen hun interesse aan te wakkeren, want ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan.”

Vooral Techno girls

Met 40 waren ze, de jonge Techno Ninja’s die woensdag aan een namiddag vol technologisch vernuft begonnen bij Atlas Copco Airpower. De jongste kinderen, tussen 7 en 10 jaar, bouwden hun eerste robotje en zetten hun eerste stappen in het programmeren ervan. De oudste groep, tussen 10 en 14 jaar, ging na een korte theorieles aan de slag met een geavanceerder model.

Ilse Roegies, een van de initiatiefneemsters, is heel tevreden: “De interesse is overweldigend. De beschikbare plaatsen waren meteen volzet en ook de wachtlijst bleef maar groeien. Wat daarbij opvalt is dat 55% van de kinderen meisjes zijn, terwijl dat vorig jaar nog 35% was.“

Toenemende nood aan nieuwe generaties technologiespecialisten

En dan hebben we het niet alleen over klassieke ingenieurs, maar eveneens over software- en dataspecialisten.
“Ook bij Atlas Copco zien we een belangrijke verschuiving naar alles wat met het Internet of Things en artificiële intelligentie te maken heeft. Atlas Copco wil dan ook graag zijn steentje bijdragen. Initiatieven zoals onze Techno Ninja’s kunnen op lange termijn positief zijn voor heel België”, onderlijnt Wouter Ceulemans.

Diversiteit is enorm belangrijk bij Atlas Copco. Ceulemans was dan ook heel blij dat er zich dit jaar meer meisjes inschreven. “Het is een mooie aanvulling op wat Atlas Copco nu al doet om diversiteit te stimuleren. Gezien de vele inschrijvingen, het enthousiasme en tal van blije gezichten is onze missie om de interesse voor technologie aan te wakkeren absoluut geslaagd”, concludeert de President van Atlas Copco Airtech divisie.

Enkele sfeerbeelden van de tech sessie. (c) foto’s FINN PR