Technologie voor snellere en schonere taxi's bij Antwerp-Tax

Antwerp-Tax, het taxi bedrijf van Koen Van Oorschot, brengt – na hun primeur in Helsinki – milieuvriendelijke taxi’s naar onze stad. De Mercedes E300 BlueTEC Hybrid, een wagen die schakelt tussen elektrische en dieselaandrijving naargelang welke aandrijving op dat moment het meest efficiënt is, belooft het verbruik drastisch te verlagen, tot 4.1 l/100km. Dat laatste moet ook wel omdat een hybride wagen in aankoop nog steeds een kwart duurder is dan een gewone wagen. Het zal dus ook van deze test afhangen of deze hybride wagen verder ingang vindt in het Antwerp-Tax wagenpark van meer dan 100 Mercedes wagens. Mercedes is daarmee al meer dan 50 jaar huisleverancier bij Antwerp-Tax.

Antwerp-Tax heeft de reputatie snel technologie in te zetten om haar operaties en klantvriendelijkheid te verbeteren. Al in 2011 maakte het bedrijf het mogelijk taxi’s te bestellen via smartphone en online. Op die manier worden wachttijden gedrukt en leert het bedrijf haar klanten beter kennen. De taxi’s zelf haken in op het bedrijfsnetwerk via GPRS.

Antwerp-Tax vervoert 1 miljoen passagiers per jaar. Het bedrijf boekte volgens de laatst neergelegde jaarrekening een omzet van iets meer dan 8 miljoen euro. Bij Antwerp-Tax werken 189FTE, met een belangrijk aandeel van part-time contracten. Die jaarrekening dateert van voor de overname van Star Taxi, in september van vorig jaar.