Het Belgisch technologiebedrijf Localyse  lanceert een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Smart Mobility: Travel Time API. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om de afstand in reistijd en niet in kilometers te visualiseren.

Travel Time API is gebaseerd op de gegevens van Google Maps.

Chris Hoogwys, Managing partner van Localyse, zegt dat met Travel Time API de reistijden binnen een bepaald gebied met meerdere bestemmingen makkelijk kunnen worden gevisualiseerd.  

Zoektocht naar huis of appartement verbeteren

Travel Time API werd reeds met succes toegepast bij zoekertjeswebsite Hebbes. Het helpt kandidaat-kopers in hun zoektocht naar een huis of appartement. Mark Vercammen, Project Manager bij Mediahuis, zegt dat Hebbes voortdurend op zoek is naar manieren om de zoektocht naar een nieuwe thuis te verbeteren. “We denken graag mee met de surfer en helpen hem om zijn persoonlijke reistijden tot een minimum te reduceren” zegt Vercammen. 

Bij de keuze voor een huis of appartement spelen niet alleen de prijs of het aantal slaapkamers een rol, maar hoe langer hoe meer ook de reistijd naar kantoor, school, station of familie. Met de gegevens van Google Maps ontwikkelde Localyse een gemakkelijk te integreren tool die de zoekresultaten met de reistijden combineert. 

Travel Time API kan ook helpen om diverse mobiliteitsvraagstukken op te lossen: hoe bereikbaar is een nieuw kantoor of hoelang is een medewerker onderweg naar een klant en welke route neemt hij best? Een andere interessante toepassing is weggelegd voor diverse bezorgdiensten. Zo kunnen zij dankzij Travel Time API eerder kijken naar de reistijd in de plaats van het aantal kilometer om binnen een bepaalde straal gratis te leveren.