Technologiesector zoekt app-ontwikkelaars

prideIn de Vlaamse technologiesector staan liefst 14.000 knelpuntvacatures open. De bedrijven zoeken massaal naar app-ontwikkelaars. De technologiefederatie Agoria engageert zich in dit opzicht voor de Antwerp Pride, het feest van de holebigemeenschap. “Openheid van geest is ingebakken in de technologiebedrijven”, zegt ceo Marc Lambotte. “Anders mogen zijn is hét recept van topbedrijven.”

Agoria groepeert en verdedigt ondernemingen in de technologische industrie. De federatie zet zich in voor de toekomst van deze ondernemingen en de bijna 275.000 mensen die ze in dienst hebben. Met 1.700 lidbedrijven is Agoria de grootste sectorfederatie van het land.

Van 3 tot 9 augustus e.k. gaat voor de achtste keer de Antwerp Pride door. Zaterdag 8 augustus is de traditionele grote parade gepland. Agoria is dit jaar één van de partners van de Antwerp Pride. Met de slogan ‘Progress is about open minds’ wijst Agoria op het belang van jezelf mogen zijn in de bedrijfswereld, ook en vooral als dat soms ‘out-of-the-box’ denken en doen betekent. “Diversiteit zorgt voor innovatie en creativiteit,” zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria. “Openheid van geest is daarom een mindset die noodzakelijk is om vooruit te gaan en die dan ook in de genen van onze technologiebedrijven ingebakken zit.” Wie Agoria zegt, zegt ook technologie. Op vraag van Agoria ontwierp het Gentse technologiebedrijf Tapcrowd een praktische app voor alle bezoekers van de Pride.

“Anders mogen zijn. Het is hét succesrecept van topbedrijven en hun medewerkers,” zegt Marc Lambotte. “Het gaat dan om innovatie en creativiteit. Technologische vooruitgang komt van bedrijven die zich differentiëren. Daarvoor moeten ze innoveren en creatief zijn. En creatief zijn, is anders durven zijn. Progress is about open minds; het is de slagzin van technologiebedrijven.”

Agoria steunt dan ook graag een initiatief als de Antwerp Pride. “Het is het feest van de holebigemeenschap, maar het is veel meer dan dat. De organisatie stelt zich open voor iedereen en zorgt ervoor dat iedereen zijn gading kan vinden in het meerdaagse programma. Het is dan ook geen toeval dat de Antwerp Pride volgens Tripadvisor bij de beste Pridefestivals in de wereld hoort.”

Mensen die een leuke en uitdagende job zoeken, weten dat ze daarvoor in een technologiebedrijf terechtkunnen. De technologiebedrijven in ons land hebben duizenden openstaande vacatures voor functies gaande van technici tot ingenieurs, van lassers tot ICT’ers. Agoria becijferde dat alleen al in het Vlaams Gewest er 14.000 zogenaamde knelpuntvacatures zijn in de technologiesectoren, dat zijn jobs die niet of slechts na lange tijd ingevuld raken.

Eén van de uitdagende profielen die momenteel bij steeds meer technologiebedrijven gevraagd worden, is dat van appontwikkelaar. Agoria legde dan ook een link naar deze technologiejob en liet een handige app voor de bezoekers van de Antwerp Pride ontwikkelen. In de app ‘Antwerp Pride’ (via de bekende appwinkels te downloaden)kun je alle info vinden, nieuwsberichten, het programma met handige kaarten, reiswegen voor openbaar vervoer of auto, merchandising en een ‘photo sharing’-functie. Bovendien kun je in de app zelf jouw persoonlijk programma samenstellen.