Telenet neemt het Belgische IT-bedrijf Nextel over. Dat heeft de telenetgigant uit Mechelen nabeurs bekend gemaakt. Met deze zet wil Telenet zich vooral versterken in de zakelijke dienstverlening.

“De Telenet groep wil met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren”, staat er in het persbericht. Nu biedt Telenet vooral telecom-oplossing aan kleine ondernemingen aan. Via de overname wil het zich ook sterker opstellen naar middelgrote en grote ondernemingen.

Nextel is een zogenaamde IT-integrator die actief is bij grote bedrijven, kmo’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Het gaat om meer dan 5.000 klanten. Het bedrijf met vestigingen in Wommelgem en Zaventem telt 315 vaste medewerkers.  Financiële details gaf Telenet niet vrij.

De overeenkomst werd eind oktober gesloten. Concreet neemt Telenet de vennootschap TelelinQ en enkele dochtervennootschappen, waaronder Nextel, over. Die activiteiten vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016.