Sportclub Ter Eiken, vooral gekend voor zijn tennis- en squashfaciliteiten en trampolinepark, heeft er een nieuwe sportdiscipline bij: padel. Met deze snelst groeiende sport van het land kan je tijdens het openingsweekend van 19 tot en met 22 april kennis maken in de padelclub Ter Eiken en padelschool Chicita.

Padel: nog onbekend, maar weldra bemind

Padel is een racket- en balsport, meestal twee tegen twee, waarbij een bal die gelijkt op een tennisbal met een racket over een net wordt gespeeld. Kort door de bocht: het is een mix van tennis en squash.
Padel werd in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco bedacht door de ondernemer Enrique Corcuera die thuis niet genoeg plaats had om een tennisterrein te plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Sinds vorig jaar is padel in ons land aan een opmars bezig.

Infrastructuur

Momenteel heeft Ter Eiken 6 padelterreinen en tegen het einde van dit jaar zullen er dat 9 zijn, waarvan een aantal overkapt en indoor, zodat de sport ook in de winter beoefend kan worden. Op termijn zit er nog terreinuitbreiding in.
Op horecavlak is de club ook goed voorzien. Er is de bestaande Ter Eiken cafetaria, een nieuwe buitenbar met terras en er komt nog een extra cafetaria bij aan de padelclub.

Padelschool

 “Op dit moment is Chicita in Ter Eiken de eerste padelschool in de regio. Waarom Chicita? Wel de naam refereert aan een veelgebruikte padelslag”, verduidelijkt Shana Oyen die verantwoordelijk is voor de padelschool. Al op jonge leeftijd was Shana heel goed in tennis. Ze heeft een aantal internationale tornooien gespeeld, tot ze besloot de focus op haar studies te leggen. Shana heeft zich vorig jaar bijgeschoold in padel en ging naar het EK padel in Portugal.

Chicita padelschool staat open voor iedereen vanaf 5 jaar. “Bij volwassenen is padel al populair, maar we willen vooral focussen op kinderen om hen voor deze sport warm te maken. De lesgevers en ik staan klaar”, gaat Shana verder.

Naast lessen voor kinderen en volwassenen, organiseert Chicita padelschool ook kinderfeestjes, Mix & Match avonden (sportieve netwerk-after-work, tweewekelijks op vrijdagavond van 19u tot 21u, waarvan de eerste vrijdag 20 april van start gaat), padelkampen voor kinderen, padelstages voor volwassenen, Start-to-Padel lessen en teambuildings.

Teambuilding

De padelschool mikt ook op bedrijven als doelgroep. Omdat padel een laagdrempelige sport is, leent ze zich goed tot teambuildings. “Het is niet zo zwaar en technisch als tennis. Mensen krijgen snel het gevoel dat ze padel kunnen. Tijdens het spel schuif je door en speel je in een andere opstelling, wat een extra troef is voor teambuildings”, besluit Shana Oyen.

Geïnteresseerd in de spelregels?  Info over het openingsweekend vind je hier