Ontbijten in Amerikaanse stijl slaat aan. Niet alleen in Antwerpen, de formule deint uit naar de Kempen. Begin juli openden Cheeru Mampaey en haar echtgenoot Alexander Provoost hun koffie- en ontbijtzaak Texas Coffee in de Volkstraat in Antwerpen.

Komend weekend gaan ze al van start met een tweede vestiging, bij interieurzaak Rodendijk 18 in Zoersel. “We werken al langer samen met Rodendijk en ze vroegen een tweede filiaal bij hen”, zegt Cheeru Mampaey.

Texas Coffee gooit het het, zoals de naam het al zegt, helemaal over de Amerikaanse boeg. In hun zaak kan je je tegoed doen aan Amerikaanse klassiekers zoals blueberry pancakes, pancakes met bacon, peanutbutter & jelly sandwiches, enz. Niet echt iets voor gezondheidsfreaks dus!

De initiatiefnemers sloten een samenwerking af met Rodendijk 18. “Die samenwerking loopt zo goed dat een vestiging in de meubelzaak niet kon achterblijven”, zegt Cheeru Mampaey.

Meer pijlen op hun boog

De initiatiefnemers hebben overigens wel meer pijlen op hun boog: ze hebben ook het TV-productiehuis ‘Het Konijn’. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want dat productiehuis is opgericht door vader Erwin Provoost, die een lange carrière in  Vlaamse film- en TV-producties kan voorleggen, en zijn zoon Alexander.

En daar blijft het niet bij. “We krijgen van overal voorstellen om een Texas Coffee te openen ”, zegt het koppel. “Tegen eind volgend jaar willen we graag 4 of 5 vestigingen in België, op termijn zelfs in elke Belgische stad. En tegelijk kijken we naar Nederland.”

Texas Coffee wil zich ook wat afzetten tegen de huidige health rage. Ze onderscheiden zich met gedurfde creaties zoals freakshakes, milkshakes gedecoreerd met verrassende toppings. En verder de world’s strongest coffee, die wordt verkocht als Death Wish Coffee en een extreem hoog cafeïnegehalte heeft. “In Antwerpen opent de ene healthy bar na de andere. Wij willen hiervoor een tegengewicht vormen”, aldus nog Cheeru Mampaey.

De nieuwe vestiging in Zoersel is enkel tijdens het weekend open, te beginnen vanaf 7 oktober.