Op 27 april organiseren POM Antwerpen, de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel en Antwerp Management School opnieuw de tweejaarlijkse business conferentie ‘The Antwerp Forum’ om China en Europa zakelijk beter met elkaar te verbinden. 

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen: “De provincie Antwerpen hecht veel belang aan samenwerking, zowel binnen onze regio, als daarbuiten. Door jarenlang te investeren in de zusterrelaties met de Chinese regio’s Shaanxi en Chongqing, kunnen we nu Antwerpse bedrijven ondersteunen met ons Chinees netwerk aan bedrijven en overheidsorganisaties.” 

De eendaagse conferentie die focust op EU-China business vindt plaats in het congrescentrum Elzenveld in Antwerpen. Lezingen, academische uiteenzettingen, panel-debatten en break- out sessies moeten de aanwezige ondernemers en managers inspireren. Met toonaangevende business cases krijgen ze nieuwe inzichten over verschillende aspecten van zaken doen in en met China. Er is ook gelegenheid om volop contacten te leggen met de aanwezige Chinese bedrijfsleiders en overheidsofficials.

The Antwerp Forum werd voor het eerst georganiseerd in 2011 en is reeds aan de vierde editie toe. Tijdens de conferentie staan vooral de globale positie van China als economische grootmacht en de inspanningen om te evolueren naar een innovatieve en duurzame economie centraal. Het programma is opgebouwd rond een gevarieerde mix van sprekers. Zo zullen onder meer Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx, EU commissaris Eric Phillipart en viceburgemeester LU Kehua van de Chinese grootstad Chongqing hun visies en toekomstbeelden voor de Europees-Chinese samenwerking delen met het publiek. Bedrijven als Horsten International en Chinese technologiereus DJI, dé marktleider in drone-technologie voor consumenten, zullen op hun beurt de deelnemers met concrete ervaringen inspireren.

Luc Broos, algemeen directeur van POM Antwerpen: “Antwerpen is een belangrijke toegangspoort voor Chinese bedrijven die zaken willen doen met en in Europa. De One Belt, One Road strategie is één van de topprioriteiten van de centrale Chinese overheid geworden en als logistieke hub in het hart van Europa, biedt deze strategie oneindig veel mogelijkheden voor de bedrijven in Vlaanderen.”

Wie meteen wil overgaan tot concrete contacten met Chinese partners kan tijdens The Antwerp Forum kennis maken met een 40-tal Chinese vertegenwoordigers uit de regio’s Chongqing, Shaanxi, Tianjin, Jinan en Jilin.