ANTWERPEN – The Birdhouse heeft een hart voor ambitieuze ondernemers. Het accelatorprogramma helpt start-ups hun weg te vinden op verschillende vlakken. Om ook het financieringsproces verder uit te werken werd nu Birdhouse Services gelanceerd. Geïnteresseerde start-ups kunnen zich nu al aanmelden voor het traject.

De afgelopen twee jaar begeleidde The Birdhouse een vijftigtal start-ups, waaronder Daltix. Het IT-bedrijf uit Boom levert accuraat en snel retailinzichten aan organisaties om impactvolle beslissingen te kunnen nemen. In die periode hebben de deelnemende start-ups een totaalbedrag van 4,6 miljoen euro weten op te halen.

“Tijdens de vorige edities van het programma waren het vooral start-ups met een doordachte financiële structuur die de groeikansen binnen het traject ten volle wisten te benutten. Voor andere start-ups vormde het ontbreken ervan een rem. Met Birdhouse Services willen we hier verandering in brengen”, zegt oprichter Jan-Willem Callebaut.

40 deelnemers

Birdhouse Services zal start-ups ondersteunen in hun zoektocht naar financiering en na het vinden van het broodnodige kapitaal verder persoonlijk begeleiden. Het werkt daarbij met vaste prijzen en success fees voor het opstellen van een financieel plan en het geven van individuele ondersteuning. Voor een kleine selectie projecten betalen start-ups zelfs niets tot het beoogde kapitaal effectief op hun rekening staat.

Birdhouse Services mikt in 2018 op veertig deelnemende start-ups die klaargestoomd worden voor de volgende edities van The Birdhouse. Geïnteresseerde start-ups kunnen zich nu al aanmelden.

Het financieel begeleidingstraject is nu twee maanden actief en er werden reeds een tiental lenings- en investeringsdossiers begeleid, goed voor een totale waarde van al 3 miljoen euro. Het is de eerste van drie extra ondersteunende diensten die The Birdhouse wil aanbieden. De organisatie werkt momenteel ook aan een marketing- én een HR-traject.