janeHet restaurant The Jane van Sergio Herman is in zijn tweede boekjaar reeds de kaap van de 10 miljoen euro gepasseerd. Dat blijkt uit de jaarrekening 2014/2015 die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het restaurant draait op volle toeren. The Jane kreeg eerder al twee Michelin-sterrren toegekend.

Sergio Herman maakte eerder faam met zijn restaurant Oud Sluis in Zeeuws-Vlaanderen vooraleer hij met The Jane in Antwerpen een heuse uitdaging aanging. Hij liet daartoe de kapel van het voormalige militaire ziekenhuis in Berchem ombouwen tot een futuristische setting. Met succes. The Jane zit alle dagen afgeladen vol. Reserveren is niet evident. Zelfs al kost een gewoon menu er minstens 100 euro per man.

Volgens de redactie van de website De rijkste Belgen brengt een en ander Sergio Herman een aardige stuiver op. Niet alleen keert de zaak in zijn tweede jaar al voor 50.000 euro aan dividend uit. Het eigen vermogen van de onderneming steeg naar 0,31 miljoen euro.
The Jane wordt gerund door Nick Brill, Hermans voormalige rechterhand in Oud Sluis. De zaak stelt zo’n 45 mensen tewerk.