ANTWERPEN – De komende drie jaar is The Oval Office de vaste communicatiepartner van stad Antwerpen voor het project Circulair Zuid. Het Antwerpse bureau staat in voor de communicatiestrategie en neemt ook de productionele en grafische uitrol op zich.

Circulair Zuid bestaat uit verschillende experimentele initiatieven. Die moeten circulaire economie en slim wonen introduceren in de wijk Nieuw Zuid aan de hand van participatie en co-creatie. De bewoners spelen daarin een centrale rol. Ze worden aangemoedigd en uitgedaagd om deel te nemen. Een taak die The Oval Office nu op zich neemt.

“We kiezen voor een gefaseerde en verhalende communicatieaanpak. Die is eerst gericht op sensibiliseren en informeren, later op participatie en gedragsverandering. Vanuit verschillende invalshoeken zullen we verder ervaringen en expertises verzamelen en delen. Tot slot wordt er ook sterk ingezet op user-generated content”, klinkt het bij The Oval Office. The Oval Office zorgt ook voor een merklogo, huisstijlelementen en tal van communicatietoepassingen zoals een algemene website, een community pagina, lokale en bovenlokale campagnes en eventcommunicatie.

“We kozen voor The Oval Office omwille van de creativiteit van het voorstel voor een nieuwe merkidentiteit. De communicatiestrategie is zeer vernieuwend en resultaatgericht. Ook de ervaring van het bureau met participatie, werving en maatschappelijk relevante thema’s droegen bij tot onze beslissing”, luidt het bij stad Antwerpen.