Volgende zondag, 17 september is het weer Open Havendag. Een goed moment om een kijkje achter de schermen te nemen van de vier Vlaamse havens: Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid heeft het communicatiebureau The Oval Office gevraagd om de communicatie rond deze gebeurtenis te voeren.

De slogan van de nieuwe campagne van de Vlaamse Havendag luidt ‘Welkom in jouw haven!’ The Oval Office zorgde voor het concept en de uitwerking van het algemene campagnebeeld, het nieuwe design en de ontwikkeling van de website.

Containers centraal

In Antwerpen staat het containervervoer in het middelpunt van de belangstelling. Recent kwam dat containervervoer ook negatief in het nieuws in verband met toenemende drugshandel vanuit de Antwerpse haven. In ieder geval kan u zondag zelf gaan bekijken hoe containers worden behandeld. Hoe worden ze gestockeerd, geladen en gereinigd? Hoe worden ze in orde gemaakt om voedsel te vervoeren? En hoe combineer je dat met breakbulk-acitviteiten? Dit kan je allemaal ontdekken tijdens een rondrit door de multifunctionele terminals van Zuidnatie.

Speciaal voor de Vlaamse Havendag opent de Administratie van Douane en Accijnzen de deuren van de Grensinspectiepost op Linkeroever. Verschillende diensten lichten hun taken toe en organiseren demo’s. De Mobiele Teams 5 en 7 leggen uit hoe ze goederen scannen en verifiëren. Mobiel Team 9 toont hoe de haven wordt beveiligd en demonstreert een arrestatie. Het Rummage-team organiseert een speurtocht voor kinderen en ook de Motorrijders en de Hondenteams tonen hoe ze werken.