Op 24 september vindt de negende Race for The Cure Antwerpen plaats aan de Gedempte Zuiderdokken. Het initiatief verenigt lotgenoten, familie en vrienden in de strijd tegen borstkanker.

Heidi Vansevenant, voorzitter van Think-Pink: “Op 24 september vieren we in Antwerpen alle lotgenoten in de strijd tegen kanker. Het is een moment voor hen om samen te komen en hun ervaringen te delen. We leggen hen in de watten in de VIP-ruimte.”

Wandelen of lopen voor het goede doel

De Race for The Cure is vooral een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Daarnaast wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties.

Wereldwijd is Race for The Cure het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Dit sportieve samenkomen werd voor het eerst in 1983 door Susan G. Komen in Dallas georganiseerd met 800 deelnemers. 34 jaar later nemen jaarlijks anderhalf miljoen mensen deel in ongeveer 150 steden in 9 landen!

Nog beter doen dan vorig jaar

Vorig jaar bracht de Race in Antwerpen 6 073 deelnemers op de been. Een 650-tal onder hen waren zelf (voormalige) kankerpatiënten. Dit jaar wil organisator Think-Pink vzw nog beter doen!
Op zes weken van de Race staat de teller op 850 deelnemers. Dus registreren is de boodschap!

Motiveer je vrienden, familie, collega’s om samen mee te doen

De groepsinschrijvingen lopen nog tot 17 september. De team captain verzamelt een groepje van minimum 10 personen. Als team betaal je slechts € 10 per persoon voor je inschrijving. Elk teamlid kiest zelf of hij/zij wandelt of loopt. De Run start om 11u en een half uur later gaat de Walk van start. Voor teams vanaf 50 personen wordt er een tentje voorzien, als afspreekpunt, ter ontvangst van teamleden of als bekendmaking van je team/bedrijf aan de Race for The Cure.

Individueel inschrijven kan ook

Op 21 september worden de individuele voorinschrijvingen voor volwassenen aan het voordeeltarief van €12 afgerond. De dag zelf kun je ter plaatse ook nog inschrijven en betaal je €15.
Kinderen van 6 tot 10 jaar nemen gratis deel aan de Kids Run die de Race for The Cure voorafgaat. Hun parcours is 800 m lang.
Ook honden zijn welkom op de Race en zij hoeven niet in te schrijven…

‘Made in’ mediapartner

Talisa Martin, marketing & product manager Made in: “Made in steunt als mediapartner initiatieven zoals Race for The Cure. We hopen dat heel wat bedrijven net zoals wij achter dit initiatief staan.”

Praktisch

Info over deelnemen, Inschrijven of sponsoren van een deelnemer vind je hier. In de deelnameprijs is een Race for the Cure T-shirt inbegrepen als je bij je inschrijving de juiste maat doorgeeft. Lotgenoten krijgen een roze T-shirt als ze dat wensen. Alle andere deelnemers lopen of wandelen in witte T-shirt.