ANTWERPEN – Pinkeye en Not Before Ten behoren bij de internationale top wanneer het gaat om horecadesign. Bewijs daarvan zijn de nominaties voor de felbegeerde Restaurant & Bar Design Awards. De Antwerpse designstudio’s weten op 4 oktober of ze in de prijzen vallen.

Uit meer dan 900 inzendingen van 70 verschillende landen werden het ontwerp van Pinkeye voor De Serre in Antwerpen en dat van Not Before Ten voor Glorious Bastards in het Oostenrijkse Linz genomineerd voor een Restaurant & Bar Design Awards. Ze dingen mee naar een prijs in de categorie Europe Restaurant.

Antwerpse creativiteit

Pinkeye is een internationaal bekroonde ontwerpstudio die gekend staat voor haar creatieve ontwerpstijl en een intense kruisbestuiving tussen verschillende talenten. Zowel multinationals als plaatselijke start-ups behoren tot de klanten. De designstudio dingt nu meer naar een award voor het ontwerp van De Serre. Het Antwerpse lunchrestaurant is een onderdeel van StartupVillage. Het interieur kreeg een gezellige toets dat past bij de locatie en kan ’s avonds eenvoudig worden omgetoverd tot een stijlvolle eventruimte.

Not Before Ten werd opgericht door interieurarchitect Kurt Hereygers en specialiseert zich in het ontwerpen van horecaprojecten in binnen- en buitenland. Het creëren van sfeer en beleving zijn net als de nodige portie humor terugkerende elementen in de designs. Onder meer projecten voor Ellis Gourmet Burger, Balls & Glory en Brouwerij De Koninck behoren tot het portfolio.

Maar het is het ontwerp van Glorious Bastards dat een nominatie opleverde. ’s Morgens kan je er terecht voor koffie en ontbijt, ’s middags voor lunch met pizza of gegrild vlees en ’s avonds transformeert de locatie in een levendige bar. “De uitdaging was om een warm, bijna huiselijk gevoel te creëren. We maakten gebruik van gezellige corners en verplaatsbare muren om zo drie sferen voor drie horecaconcepten te bekomen”, aldus Kurt Hereygers.