ANTWERPEN – Christian Dumolin van Koramic en de families De Clerck en Van Hool stappen in het Antwerpse TRAINM. Allen geloven ze in de missie en activiteiten van het neurorevalidatiecentrum en willen ze financiële ondersteuning bieden. Het zou gaan om een totaal van 1,6 miljoen euro.

TRAINM werd in 2016 opgericht door Nilofar Niazi en haar echtgenoot Edward Schiettecatte, twee ex-zakenbankiers van Wall Street. Het neurorevalidatiecentrum richt zich tot ambulante patiënten, kinderen en volwassenen met een brede waaier van neurologische en orthopedische handicaps zoals hersenverlamming, MS en Parkinson. TRAINM maakt gebruik van de allernieuwste technologische middelen, zoals robotica en spitstechnologie, om delen van de hersenen, die om diverse redenen zijn uitgevallen, weer nieuwe functies aan te leren.

Intussen werd meer dan 6 miljoen euro geïnvesteerd en werden de voorbije jaren al 200 patiënten geholpen. De oprichters willen hun activiteiten nu uitbreiden in eigen land en het buitenland. Daarvoor is zo’n 1,6 miljoen euro nodig die wordt verkregen met de hulp van verschillende investeerders. Christian Dumolin: “Wij investeren in dit project omdat het een goede fit is tussen een zakelijke investering met ook een belangrijke maatschappelijke dimensie. De beide aspecten zijn voor ons belangrijk.”