Transport Broodthaers vertrouwd logo in haven

broodthaersHet vervoersbedrijf Transport Broodthaers uit Ranst is na al die jaren een vertrouwd logo in de haven van Antwerpen. De onderneming doet aan groupagevervoer aan de kaaien en slaagt er perfect in om zich te positioneren tussen het geweld van de grote concurrenten.

Transport Broodthaers
heeft zijn reputatie voor een groot stuk te danken aan de vlotte toegankelijkheid van zijn trucks. Zaakvoerder Walter Palmaers heeft in dit opzicht een jarenlange relatie opgebouwd met het carrosseriebedrijf Cargo Service uit Wuustwezel. Cargo Service bouwt de carrosserie van de trucks verder uit op maat van de activiteiten in de haven. Het gaat dan om het aanbrengen van laadbakken en baches. Dit betekent ook dat de vrachtwagens van Transport Broodthaers bestand zijn tegen de vorkliften van de havenarbeiders die veelal op een onvermoeibaar snel tempo tot in de vrachtwagen zelf rijden. Daar komen soms al eens brokken van maar de trucks zijn er best tegen bestand.

Ook de geëngageerde inzet van het personeel van Transport Broodthaers is essentieel. De chauffeurs zijn allemaal vertrouwd met de administratieve werking van de haven. Het gaat dan zowel om douaneformaliteiten, BTW-toestanden en veiligheidsvoorschriften.

Op het eigen bedrijfsterrein in Ranst beschikt Transport Broodthaers over een eigen logistiek goed uitgerust magazijn met eigen los- en laadkades.