Europees- en wereldkampioen triatlon Luc Van Lierde verdeelt zijn eigen sportvoedingslijn via de Belgische apotheken. Zijn speciale voeding voor uithoudingssporten, die hij met wetenschappers en de experts van het bedrijf Hiddit ontwikkelde is al bij meer dan zestig apotheken verkrijgbaar.

Van Lierde won tussen 1990 en 2009 diverse grote wedstrijden en kampioenschappen. In 1996 werd hij Europees kampioen, in 1997 wereldkampioen en in 1996 en 1999 won hij de Iron Man op Hawaii, de zwaarste triatlon ter wereld. Nu coacht hij diverse topatleten en sinds dit jaar het professionele triatlonteam Itzu Tri Team. Op 14 oktober doen enkele van zijn atleten mee aan Iron Man in Hawaii.

Van Lierde vond bij geen enkel voedingsmerk zijn gading dus besloot hij om zelf sportvoeding te ontwikkelen.

Tot zijn voedingslijn behoren onder meer energiegels met koolhydraten en toegevoegd magnesiumcitraat, zout en kalium, die kramp en uitdroging voorkomen. Door een betere verhouding tussen glucose en fructose kan het lichaam zijn gels absorberen zonder de spijsverteringsproblemen die veel triatleten krijgen van alle suikers die ze moeten slikken.

Hij ontwikkelde zijn voedingslijn van nul af aan, samen met wetenschappers en het Belgische bedrijf Hiddit. Dat biedt advies, trainingsschema’s en sportvoeding van de beste atleten en coaches ter wereld, zoals tophockeyster Ellen Hoog en Claude Goetz, de man achter Jean-Claude Van Damme.

Omdat de sportvoeding te ingewikkeld is om zonder goede uitleg te verkopen, zochten Van Lierde en Hiddit samenwerking met de Belgische apotheken.