Vanop de luchthaven van Deurne wordt alsmaar drukker gevlogen. Reisorganisator TUI zal vanaf 28 juni twee keer per week, op maandag en donderdag, naar het Zuid-Franse Toulon vliegen.  TUI, de grootste reisorganisatie van Europa, vliegt al enkele jaren vanop de luchthaven van Deurne naar onder meer Spanje en Italië.  

“Voor de Belgen is Frankrijk al jaren het populairste vakantieland” zegt TUI. “Velen willen daar verschillende keren per jaar naartoe, zelfs voor kortere verblijven of zelfs weekends. Voor een kort verblijf met de auto naar Zuid-Frankrijk rijden duurt voor velen te lang”.

De luchtvaartmaatschappij verhoogt daarom haar capaciteit voor komende zomer. Vanaf eind juni vertrekken elke week acht in plaats van zes TUI-vluchten richting Frankrijk. Er werd al vanop Charleroi naar Nice en Toulon en van Oostende naar Nice gevlogen. Nu dus ook vanuit Antwerpen naar Toulon.

Regionale luchthavens winnen aan belang

Het verkeer vanop de luchthaven van Deurne neemt overigens alsmaar toe. VLM heeft zijn aanbod vanop Deurne de afgelopen maanden fors uitgebreid, en zal dat de komende maanden blijven doen. De maatschappij vliegt vanaf juni ook naar Aberdeen, Keulen-Bonn en Rostock. TUI startte in de paasvakantie nog met een route naar Firenze. 

Het eerste kwartaal was overigens geslaagd voor de Antwerpse luchthaven.  Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar passeerden er 62.841 passagiers via Deurne, tegenover 55.544 in dezelfde periode. Dat is een stijging van meer dan 13 procent.