Vanaf dit weekend start Rederij Flandria met een ‘Beer & Chocolate Cruise’. Hiervoor heeft Flandria de handen in elkaar geslagen met een ander Antwerps icoon, Chocolatier Burie. 

Rederij Flandria viert in 2022 haar honderdjarig jubileum. In 1962 opende Hans Burie zijn eerste winkeltje in de Korte Gasthuisstraat. Vandaag is Burie een topnaam in de gereputeerde Belgische chocoladewereld, bekend om de unieke creaties die maandelijks in de vitrine kunnen bewonderd worden. Ondertussen verhuisde Burie naar een groter pand in de Nationalestraat 42, op een steenworp van het Modemuseum.

Wat valt er te beleven?

De ‘Beer & Chocolate Cruise’ is een tocht van anderhalf uur door de haven die de passagiers tegelijk laat proeven van de Burie chocolade. Een gids vertelt tijdens de cruise wat er allemaal te zien is in de Antwerpse wereldhaven.
Cindy Kerremans van Burie legt uit: ‘Als je de kans krijgt om samen te werken met een Antwerps monument als Flandria, mag je die niet laten liggen. Wat gaat er gebeuren? We leggen op de boot de link tussen chocolade en bier, en we vertellen bijvoorbeeld waarom bier en chocolade zo belangrijk waren in de ontwikkeling van de haven. Iedereen krijgt een miniglaasje bier en ik ben persoonlijk aanwezig om alles in goede banen te leiden. We geven ter plekke een demonstratie: hoe maakt Burie op ambachtelijke, artisanale wijze pralines? De aanwezigen kunnen op de boot eveneens proeven van Burie’s diamanten. Ook hebben ze de gelegenheid om dit lekkers ter plekke aan te kopen als heerlijk souvenir en om thuis lekker te kunnen nagenieten. Het gaat echt wel om een bijzonder evenement, en dit tijdens een zalige rondvaart op het water.”

De primeurcruise vaart op zaterdag 14 april om 15u30 aan het Kattendijkdok Oostkaai 22, tegenover de Cadix-hall, af.  
En vanaf dan op zaterdag, zondag en feestdagen telkens om 15u30. Voor info en inschrijvingen kan je hier terecht.