Twee uitzonderlijk grote witte diamanten in Antwerpen

model2 3th shootDe Antwerpse diamantsector volgt met enige opwinding een nieuwe uitgeschreven tender voor twee uitzonderlijk grote witte diamanten. Het gaat om twee stenen van liefst +160 karaat uit de Letseng mijn in Lesotho. Letseng heeft onderhand een merkwaardige reputatie bijeengewerkt als een van de mijnen met de hoogste opbrengst in dollar per karaat kimberlite in de wereld.

Met de tender voor de twee stenen van respectievelijk 162.06 karaat (type II) en 161.74 karaat (type I) bevestigt Antwerpen eens te meer zijn positie als internationaal handelscentrum voor diamant voor de hele wereld. Wie een rol wil spelen in de internationale handel moet hoe dan ook vertegenwoordigd zijn in en om de Hovenierstraat.

De tender zelf wordt uitgeschreven voor Gem Diamonds Ltd., de Britse eigenaar van de Letseng mijn. Kopers kunnen van 19 tot 27 februari e.k. een bod uitbrengen op de twee stenen die concreet kunnen onderzocht worden in de Hovenierstraat 50.

Gem Diamonds controleert naast de Letseng mijn ook nog de Ellendale mijn in Australië. In Botswana wordt de Ghanghoo mijn opgestart. Clifford Elphick, de ceo van Gem Diamonds is er maar wat trots op dat “Letseng effectief zo’n hoge witte kwaliteitsstenen blijft produceren. Met Letseng hebben wij een van de mijnen met de opbrengst van de grootste diamanten ter wereld.”