Tweede editie van ‘education for life’

 

binnenste-buitenAntwerp Management School (AMS) en Binnenste Buiten van OCMW Antwerpen organiseren op 15 december de tweede editie van “Education For Life”. Het wordt een wel heel bijzondere kerstmarkt. Geen wollen mutsen, kerstsokken of sjaals, wel  inspirerende lezingen, in ruil voor een gevulde doos met educatief materiaal.

Deelnemers worden verzocht om een doos mee te brengen met schoolgerief, zoals pennenzakken, pennen & potloden, rekenmachines, viltstiften, enz.  voor jeugdigen tussen 6 tot 18 jaar. Ook ter plekke kunnen pakketjes met schoolgerief aangekocht worden.

Dit materiaal zal door Binnenste Buiten verdeeld worden onder minder bedeelde gezinnen. Voor AMS sluit het concept van Education for Life aan bij haar opdracht om levenslang leren te stimuleren. De kinderen krijgen op die manier het broodnodige materiaal dat hen kan ondersteunen in hun leerproces. Ook de toehoorders op het event krijgen leerrijke inzichten mee. In ruil voor de gevulde doos kan je enkele boeiende keynotes meepikken in een speakers’ corner, o.m over loopbanen in beweging en over de combinatie van technologie en innovatie.

Marijke Cassiers, coördinator Binnenste Buiten, kijkt alvast heel positief terug op de editie van vorig jaar: “Onze focus ligt op het versterken van onze kwetsbare klanten en op het bestrijden van kinderarmoede. We bereiken op jaarbasis circa 700 nieuwe gezinnen via de winkel en een 900-tal kinderen. Door een positiever zelfbeeld gaan mensen meer groeikansen grijpen en zo ook bijdragen tot hun eigen welzijn en welvaart.”

Tijdens de schooluren kunnen de de kinderen meestal wel gebruik maken van het materiaal dat in de klas wordt aangeboden, maar eens thuis bij het maken van het huiswerk ontbreken vaak deze schoolspullen. Daarom is alle schoolgerief zeer welkom.