Na personenvervoer heeft Uber zich nu gelanceerd op de markt van maaltijdleveringen.

In de Antwerpse binnenstad levert Uber, onder de naam UberEATS, maaltijden aan huis. Het vervoerbedrijf werkt daarbij samen met een aantal restaurateurs, zoals Felix Pakhuis, Barnini, Coffeelabs, Fabrik, Poke Bowl, McDonald’s en nog vele andere zaken. Al meer dan zestig bedrijven hapten toe.

Na de succesvolle lancering in Brussel in oktober vorig jaar, heeft de maaltijdleveringsapp nu ‘t Stad als volgende bestemming uitgekozen. Zo wordt Antwerpen de eerste stad in Vlaanderen waar UberEATS aan huis en op kantoor gerechten zal bezorgen.

De bedoeling is dat de Antwerpenaar zijn favoriete gerecht uit zijn favoriete restaurant aan huis zal kunnen laten leveren. En dat kan gaan van snelle snacks tot uitgebreide diners, uiteraard afhankelijk van de zaak waar je je maaltijd besteld. De bestellingen worden uitgevoerd met behulp van een uitgebreid netwerk van fietsen en scooters. Voorlopig enkel in het Antwerpse centrum, maar het is de bedoeling om het leveringsgebied de komende manden uit te breiden.

UberEATS mikt op een levering binnen de 30 minuten en werkt niet met een minimum bedrag, zodat de aanvrager volledig op maat kan bestellen.