Umicore komt weer op gang

umtjeDe motor van de materialengroep Umicore slaat weer aan. Tijdens het eerste kwartaal van het lopende boekjaar heeft de groep 11% meer inkomsten gerealiseerd. De bijdrage van de recyclagefabriek in Hoboken was aanzienlijk.

Umicore
heeft enkele moeilijke maanden achter de rug. Sinds kort gaat het evenwel weer de goede richting uit. De materialengroep heeft een doelgerichte herstructureringsstrategie uitgetekend waarbij het oa. een aantal afdelingen wil afstoten. Het gaat om de divisies bouwproducten en zinkchemicaliën. Voor de divisies elektro-optica en dunne film worden partners gezocht.

De kerndivisies van het bedrijf doen het onderhand uitstekend. Vooral dan de afdeling Catalysis die volgens de voorlopige resultaten tijdens het eerste kwartaal 15% meer inkomsten gerealiseerd heeft. Het gaat dan vooral om de verbetering van de verkoop aan autokatalysatoren. De autoverkoop is internationaal weer aan het verbeteren. De vraag naar katalysatoren neemt in dit opzicht mee toe.

Ook de divisie recyclage doet het weer beter. Het hart van de afdeling, de fabriek in Hoboken leed een hele tijd onder de neergang van de grondstoffenprijzen. Sinds enkele tijd is de aanvoer aan grondstoffen evenwel weer duidelijk aan het stijgen. Er wordt ook een betere mix aan producten gerealiseerd. De recyclage-afdeling zag de inkomsten daardoor met 7% stijgen.

Umicore kreeg de laatste tijd nogal wat belangstelling mee van Albert Frère en de Groep Brussel Lambert (GBL). Die hebben hun participatie in het bedrijf opgevoerd tot meer dan 11%.