Unieke juwelen in geklasseerd gebouw

Foto L. de Groof

Foto L. de Groof

Juweelontwerpster Salima Thakker uit Wuustwezel opende een winkel op de hoek van de Kloosterstraat en het Steegsken vlakbij de Schelde in Antwerpen. Na de pop-upstore die tijdens de zomermaanden open was in Knokke-Zoute is ze klaar voor een nieuw avontuur.

De juwelen van Salima Thakker zijn stuk voor stuk unieke kunstvoorwerpen, kwaliteitsvol en origineel. De ontwerpster werkt graag met edelstenen zoals diamant, robijn, smaragd en saffier, die ook terug te vinden zijn in de nieuwste collectie. Voor de schakelarmbanden gebruikte ze parelmoer, hoorn en hout, en ze creëerde tevens speelse labyrinthringen en prinsessenringen met gekleurde edelstenen en een dégradé van kleuren.

Het gebouw waarin de nieuwe winkel gevestigd is, is even opmerkelijk als Salima’s juwelen. Het opvallend hoekhuis is een geklasseerd pand met een markante houten erker. Het hout van de historische gevel maakte oorspronkelijk deel uit van de middeleeuwse Antwerpse stadsomheiningen. Voor de inrichting deed Salima Thakker een beroep op het Antwerpse architectenkantoor b-architecten, dat ook de interieurs verzorgde voor de winkels van iconen zoals Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho en Annemie Verbeke. De stijl van b-architecten is modern en hedendaags, wat voor een interessant contrast zorgt met de buitenkant van het historisch pand.