United Caps genomineerd als exporteur

capsTijdens de komende Nacht van de KMO wordt ook de “meest belovende exporterende KMO van het jaar verkozen.” De vakjury heeft in dit opzicht zes ondernemingen genomineerd. Onder hen United Caps uit Hoboken, de doppen- en, sluitingenproducent die tot voor kort nog Resibel heette.

Op vrijdag 18 maart e.k. staat in het Antwerpse Hilton hotel de KMO weer centraal. De Nacht van de KMO huldigt in dit opzicht verscheidene bedrijfsleiders en hun ondernemingen voor hun inzet. De genomineerden zijn opgedeeld in verschillende categoriën. Onder hen de exporteurs. Een overzicht:

* United Caps uit Hoboken: Doppen- en sluitingenproducent United Caps kreeg na een aantal diepte-investeringen door de aandeelhouders nieuwe toekomstperspectieven uitgetekend. De productie werd na een investering van 9 miljoen euro gevoelig opgevoerd. Er kwamen nieuwe spuitgietmachines en inlage/assemblagetoestellen. United Caps helpt zijn klanten om hun verpakkingsoplossingen verder uit te breiden.

* Ometa uit Wommelgem: integrator van data. Ometa maakt automatisch websites in toegankelijke omgevingen zoals Office365 en SharePoint. De informatie kan in realtime bijgewerkt worden. Er kunnen tekeningen, foto’s en documenten toegevoegd worden.

* Laurica Plants uit Jabbeke: een gespecialiseerde laurierkwekerij die planten van superieure kwaliteit over heel Europa verhandelt. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe innoverende milieutechnieken. Laurica Plants ondersteunt de groothandel, de tuincentra en de tuinarchitecten.

* Lensonline uit Edegem: verkoopt contactlenzen via het internet. Er werden online winkels geopend in Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Engeland. Met 12 internetsites worden 140.000 Belgische en 130.000 buitenlandse klanten bediend.

* Opblaasbaar uit Antwerpen: het bedrijf creëert slaap- en woonunits die in minder dan tien minuten kunnen opgezet worden. De eenheden bestaan uit een combinatie van aluminium frame met een opblaasbaar zeildoek. Opblaasbaar speelt daarmee in op de vraag naar accomodatie voor festivals en sportevenementen.

* Cubigo uit Diepenbeek: een zorgplatform waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven leven. Het boodschappenlijstje kan bv. vanuit de zetel doorgegeven worden aan vrijwilligers. De bloeddruk resultaten kunnen met één druk op de knop doorgegeven worden aan de dokter. De ouderen hebben enkel een tablet of een smartphone nodig.

De Nacht van de KMO gaat door op vrijdagavond 18 maart e.k. Info kan via het secretariaat@denachtvandekmo.be en telefoon 0475/69 76 43