Met het project ‘Simplify JCI’ heeft het Universitair Ziekenhuis Antwerpen de eerste gouden vonk gewonnen. Vonk is een netwerk voor interne bedrijfscommunicatie. JCI is een acceditatielabel voor ziekenhuizen. De onderscheiding beloont innovatieve interne communicatie-projecten waarvan de effectiviteit is aangetoond. De uitreiking vond plaats tijdens de Kick-off op 26 september.

Het UE-project werd gekozen uit een shortlist van drie: het winnende project van Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), een project rond ethisch handelen van Barco en een transformatieproject van Realdolmen.

‘Simplify JCI’ is een accreditatietraject dat aanvankelijk heel wat weerstand opriep, onder meer bij een groot deel van het artsenkorps. Het accreditatieproject werd ervaren als iets dat van bovenaf werd opgelegd. Uiteindelijk kon een groot deel van het verzet worden weggenomen, dankzij dit communicatieproject.

De jury onder leiding van Frank Van Massenhove, topman van de FOD Sociale Zekerheid, was unaniem in haar oordeel dat de case van UZA als beste uit de shortlist naar voor kwam. Zij prijst in haar juryrapport onder meer de gedurfde aanpak voor een moeilijke doelgroep, die heel nadrukkelijk luisteren naar medewerkers en co-creatie centraal zet.

Vonk, netwerk voor interne communicatie, is de vakvereniging voor Nederlandstalige interne communicatieprofessionals in ons land.