UNIZO Provincie Antwerpen roept Redopapers uit Borgerhout uit tot Starter van het Jaar 2017. Met hun jonge bedrijf maken Tille Lingier en Linde Luyten onder meer programmaboekjes en ander stijlvol drukwerk op basis van papieroverschotten van drukkerijen en grafische bureau’s.

“Voornamelijk in het binnenland, maar nu zetten we ook in op meer verkooppunten in het buitenland”, klinkt het bij Redopapers.
 

Hoe gaat Redopapers te werk?

Als je de naam van dit bedrijf in het Engels uitspreekt, wordt het al een beetje duidelijk. Gratis misprints en papieroverschotten ophalen bij drukkerijen, en die op ambachtelijke wijze verwerken tot designproducten zoals blocnotes, kalenders en andere papieraccessoires. Bedrijven en organisaties kunnen bij Redopapers terecht om hun resten te verwerken tot unieke papierwaren op maat. Tot het cliënteel van Redopapers behoren onder meer het MUHKA, de Karel de Grote Hogeschool, Opera Ballet Vlaanderen, OVAM en OXFAM. Ondertussen kan Redopapers met zijn unieke concept ook rekenen op belangstelling uit het buitenland.

Sofi Van Ussel, Directeur van UNIZO Provincie Antwerpen, is alvast erg enthousiast over Redopapers: “Vaak heeft men de mond vol over circulaire economie, maar er zijn ook ondernemers die het heft in handen nemen. Redopapers trekt resoluut deze kaart. Het is knap om te zien wat Tille Lingier en Linde Luyten op korte tijd met Redopapers wisten te realiseren.”

Op naar de Vlaamse verkiezing ‘Starter van het Jaar’

Behalve de titel ‘Starter van het Jaar 2017’ ontvangt het bekroonde bedrijf van UNIZO Provincie Antwerpen ook een cheque van 500 euro en een UNIZO lidmaatschap van 1 jaar. De ervaring van vorige edities leert dat de verkiezing tot ‘Starter van het Jaar’ vaak een boost betekent voor het betrokken bedrijf en een verhoogde belangstelling genereert uit diverse hoeken.
Bovendien maakt Redopapers nu ook kans om te worden uitgeroepen tot de Vlaamse starter van het jaar. Nu donderdag 8 maart nemen Tille en Linde deel aan de pitch. Op 13 maart zal worden bekendgemaakt of Redopapers het haalt van collega-bedrijven die in de andere provincies werden uitgeroepen tot starter van het jaar.