UNIZO Stad en Provincie Antwerpen willen zo snel mogelijk alle partners die betrokken zijn bij het bouwproject Londenbrug rond de tafel brengen. Tot grote ontevredenheid van de handelaars in de buurt duren de werken aan de Londenbrug op ’t Eilandje nu al een tijd langer dan voorzien. Die handelaars merken een duidelijke daling van hun zakencijfer.

“Dat werken hinder veroorzaken is logisch, maar er moet toch ook rekening worden gehouden met de ondernemers die hiervan de nadelige gevolgen ondervinden”, zegt Nico Volckeryk, voorzitter UNIZO Stad Antwerpen.

UNIZO wil samen met betrokken partners tot oplossingen komen

Afgelopen vrijdag kwam de ontevredenheid nogmaals tot uiting tijdens het UNIZO-bezoek aan een aantal ondernemers die gevestigd zijn in de Londenbrug-omgeving. Het bezoek werd ingepland om de handelaars te informeren en om samen te bekijken welke maatregelen er kunnen worden genomen.

Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen, en Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Stad Antwerpen, roepen na consultatie van de  handelaars op om samen met de betrokken partners tot oplossingen te komen en om eventuele verzachtende maatregelen te ontwikkelen. De partners tot wie ze zich richten zijn onder meer de Stad Antwerpen, Noorderlijn, De Lijn en Slim naar Antwerpen.

UNIZO heeft de intentie om op die manier concrete resultaten neer te zetten. Niet alleen voor dit project, maar ook voor andere toekomstige infrastructuurwerken in de stad.