VAB nam intrek in nieuwbouw

vabDe mobiliteitsorganisatie VAB heeft zijn intrek genomen in een nieuwbouw in Zwijndrecht. De VAB blijft de laatste jaren sterk doorgroeien. Om iedereen op het hoofdkantoor een comfortabele werkplaats te gunnen waren de bestaande gebouwen dringend aan uitbreiding toe.l

De activiteiten van VAB kennen een sterke groei. Het ledenaantal is bijzonder hard gestegen en er zijn allerlei extra diensten ontwikkeld. Woordvoerder Maarten Matienko illustreert de groei van het ledenbestand aan de hand van het lezersbereik van het eigen ledenblad dat zijn aantal lezers van 2011 tot 2013 zag stijgen van 391.000 tot 441.000 geïnteresseerden.

“Als innoverende organisatie willen we ons personeel alle mogelijkheden geven om te groeien en dus was een volgend nieuwbouwproject nodig”, zegt gedelegeerd bestuurder Wim Vos. Om de uitdaging tot een goed einde te brengen ging VAB in zee met G2-Architecten uit Burcht.

Wim Vos is erg opgetogen met het nieuwe hoofdkantoor. “Onze mensen op de alarmcentrale en de klantendienst kunnen nu in alle comfort en rust onze leden op de best mogelijke manier te woord staan. Ook het onthaal is mooier en ruimer en onze afdeling VAB-Tweedehandswagen en het Diagnosecentrum hebben nu de ruimte die ze verdienen.”

De groei van VAB mag niet enkel op rekening geschreven worden van de organisatie voor pechbijstand, zowat de oorspronkelijke kern van de mobiliteitsclub. In de loop van de jaren zijn de activiteiten van VAB immers enorm verruimd. Met oa. reisbijstand, autoverkoop, tweedehandsverkopen, het diagnosecentrum, de takeldienst Depannage 2000, de fleet services enz. In dit opzicht is ook het personeelsbestand van de organisatie in hooguit tien jaar verdubbeld van 600 tot 1200 man.