Vadesco Logistics zoekt chauffeurs

delhaizeHet transportbedrijf Vadesco Logistics werft bijkomende chauffeurs aan. “Verscheidene van onze klanten hebben hun opdrachten uitgebreid”, zegt Tom Thysbaert. “Wij kopen daarom ook extra trucks en bestelwagens aan.”

Vadesco Logistics doet het vandaag uitstekend. Het transporbedrijf uit Lier zoekt het in zogenaamde dedicated transports, dat zijn transportopdrachten voor één bepaalde klant waarbij de trucks ook in de kleuren en de logo’s van die klant gezet worden. “Wij hebben verscheidene langetermijnklanten zoals C&A, Delhaize en AVA Papierwaren waar we onze trucks voor inzetten. Wij doen in dit opzicht dus niet aan groupage, wij vervoeren alleen de goederen van die bepaalde klant. Ons eigen logo kun je ondertussen enkel op de deur van de truck vinden. ”

Het familiebedrijf heeft zich in al die jaren uitstekend gepositioneerd en groeit onverminderd verder door. “Wij werven daarom ook extra chauffeurs met rijbewijs C aan,” zegt Tom Thysbaert. “Inderdaad geen makkelijke zaak. We vinden ze heel moeilijk. Maar we willen iedereen een kans geven. Wie enkel een rijbewijs-B heeft willen we hier opleiden tot een rijbewijs-C.”

Vadesco Logistics houdt het ondertussen wél uitsluitend bij Belgische chauffeurs. “Onze mensen moeten de taal van onze klanten spreken, Nederlands en Frans. Ze moeten hun goederen vaak op eigen initiatief afleveren in de gebouwen. Wij willen dat onze chauffeurs hun omgeving goed kennen. Wij zijn bovendien heel erg flexibel. Wij leveren desnoods met Kerstmis.””

De Lierse transporteur stelt vandaag zo’n 80 chauffeurs en een tiental bedienden te werk. Het bedrijf is in handen van de familie Van Campenhout.