Van In gaat Fins

bingelDe uitgeverij Van In uit Wommelgem heeft bingel, haar succesvol digitaal oefenplatform voor het lager onderwijs, geïntroduceerd in het Fins onderwijs. Via bingel.fi kunnen Finse leerlingen zowel thuis als op school oefeningen maken op een computer of tablet. De uitrol van bingel in Finland kadert in de hervorming van het onderwijssysteem in 2016. Het feit dat Van In deel uitmaakt van de Finse groep Sanoma is aan de deal uiteraard niet vreemd.

Leerlingen die hun eigen leren in handen nemen en het gebruik van digitale technologie zijn twee belangrijke aspecten van de onderwijshervorming. Met de introductie van bingel in Finland wil Sanoma Pro, een zusteronderneming van Van In, die uitdagingen voor het Finse onderwijs mee ondersteunen.

Lagereschoolleerlingen kunnen via bingel zelfstandig op hun eigen niveau op een veilige, motiverende en gepersonaliseerde manier leren en oefenen. Leerkrachten en directies krijgen een duidelijk beeld van de leerwinst van de leerlingen en kunnen op basis van duidelijke dashboards gerichte acties ondernemen. Bingel maakt het dus mogelijk om effectief om te gaan met verschillen in onderwijsbehoeften tussen leerlingen. Om leerlingen te motiveren heeft Van In met bingel per leerjaar een volledig nieuwe digitale leefwereld ontworpen, met leuke spelelementen en gepersonaliseerde leerpaden. Daarbovenop kunnen ouders het digitaal leren van hun kinderen van nabij opvolgen.

In januari 2011 maakte bingel z’n intrede in zo’n 20 procent van de Vlaamse basisscholen. In Vlaanderen gebruiken vandaag acht op de tien basisscholen het platform.

In Finland wordt bingel op dit ogenblik in meer dan 150 lagere scholen effectief gebruikt om op een gepersonaliseerde en motiverende manier wiskunde en Fins te oefenen en te leren. Vanaf augustus zal bingel in gebruik worden genomen in alle zes leerjaren van het Finse lager onderwijs. Dan worden ook de vakken Engels en Zweeds opgenomen in het platform. Maar liefst 212 scholen hebben zich inmiddels geregistreerd voor bingel. Dat zijn meer dan 11.000 gebruikers.

Uit een tevredenheidenquête blijkt dat Finse leerlingen bingel een score geven van 4,5 op 5. Finse leerkrachten zijn enthousiast. Van In heeft het volledige uitrolproces van bingel in Finland van heel nabij begeleid vanuit België, vertrekkend van de behoeftenanalyse tot en met de opleiding van de medewerkers. Die begeleiding stopt niet na de lancering; ook nu nog ondersteunt Van In haar Fins zusterbedrijf om van bingel in Finland een succes te maken. Alle regio’s worden ook van nabij betrokken in de toekomstige ontwikkelingen van het leerplatform, waarbij voor lokale en gezamenlijke uitdagingen telkens de meest geschikte future proof oplossing gezocht wordt.

Op dit moment is bingel een succesverhaal in Vlaanderen, Zweden en Franstalig België.

Van In is de grootste educatieve uitgeverij in België en een pionier op het vlak van adaptief leren en het inzetten van technologie om leerkrachten en leerlingen te ondersteunen. Het bedrijf ontwikkelt innoverende leermiddelen voor kinderen, jongeren en volwassenen, die zo dicht mogelijk aansluiten bij wat leerlingen en leraren nodig hebben. Dat alles met aandacht voor kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid, met een oog voor mensen en een hart voor onderwijs.

Van In is opgericht in 1833, telt vandaag 118 medewerkers en is gevestigd in Wommelgem en Louvain-La-Neuve. Van In maakt deel uit van de internationale Sanoma Learning-groep en is de Belgische expert in kwaliteitsvolle oplossingen voor scholen, leraren en leerlingen.