De uitgeverij Van In uit Wommelgem, gespecialiseerd in de uitgifte van schoolboeken, lanceert een nieuwe educatieve app ‘Bingel Raket’. Dit is een uitbreiding van het bestaande digitale leerplatform ‘Bingel’.

Digitaal leren is overal in opmars. Maar een gepersonaliseerde aanpak, op maat van elk kind, bleef tot nu achter. Van In lanceert daarom de applicatie Bingel Raket, waarmee leerkrachten hun leerlingen tijdens de les zelf kunnen opvolgen en begeleiden.

Bingel Raket is een uitbreiding van het digitale leerplatform bingel, dat in Vlaanderen al door meer dan 325 000 leerlingen in de lagere school wordt gebruikt.

Leren op maat van het kind

Met Bingel Raket wordt het mogelijk om tijdens de les gedifferentieerd te oefenen en te leren. “Met Bingel Raket kan de leerkracht live opvolgen waar zijn of haar leerlingen mee bezig zijn en iedere leerling op zijn niveau begeleiden”, zegt Winfried Mortelmans, CEO van Van In. “We willen het zo ook veel interessanter maken om in de klas de combinatie van papier en digitaal te gebruiken. Daarom hebben we ook een project met tablets opgestart. Zo kunnen we deze evolutie verder ondersteunen.”

Bingel Raket heeft zowel een leerlingen- als een leerkrachtenapp. De leerlingen maken een scan  van de bladzijde in hun werkschrift, waarna ze automatisch aantrekkelijke digitale oefeningen op hun niveau krijgen.
De leerkrachten van hun kant krijgen in realtime een overzicht van waarmee hun leerlingen bezig zijn. Zo kunnen ze de antwoorden bekijken en indien nodig bijsturen.

Scholen kiezen zelf hun tablet

Het is de bedoeling dat de tablets door de scholen worden aangeschaft en dat ze in de school zelf blijven. De app kan ook thuis worden gedownload op de eigen apparatuur van ouders en kinderen.

Om scholen te ondersteunen bij een eventuele aanschaf van tablets en ICT-infrastructuur sloot Van In een partnerschap met Apple-verdeler Switch en ICT-groep Van Roey (voor Android). Bingel Raket wordt momenteel uitgebreid getest in een aantal scholen. De apps verschijnen begin 2018 in de App Store en Google Play Store.

Voor de ouders zijn er geen extra-kosten: de prijs van de bingelraket app is inbegrepen in de prijs van de werkschriftjes.