Van Loock Motoren klaar voor het grote werk

vlnr: Bob en Annick Van Loock, vader Edmond en moeder Van Loock

vlnr: Bob en Annick Van Loock, vader Edmond en moeder Van Loock

Met de ambitie om steeds grotere electromotoren te kunnen herstellen en onderhouden opende Van Loock Motoren in Schoten een gloednieuw bedrijfsgebouw. Motoren tot 20 ton, en op relatief korte termijn ook exemplaren tot 40 ton, kunnen hier hersteld worden.
Van Loock Motoren groeide op drie generaties uit tot een onderneming met 40 medewerkers en specialiseert zich in zware motoren op maat. De onderneming is een herstelbedrijf voor alle soorten elektrisch roterende aandrijvingen.

Bob Van Loock die samen met zus Annick het grootste onafhankelijke bedrijf uit hun sector runt, ziet de markt evolueren naar steeds grotere en gespecialiseerde motoren. Met het nieuwe fabrieksgebouw willen ze hier 100 % op inzetten. Tot voor de verhuis was de capaciteit beperkt tot motoren met een gewicht tot 10 ton.

De investeringen en de huidige innovatie zien de ondernemers niet als een eindpunt. Ondertussen kijken de Van Loocks naar de verdere toekomst om op termijn ook motoren van 50 ton aan te kunnen. Een en ander betekent niet dat het bedrijf alleen grote motoren voor zijn rekening neemt. Zo zal Van Loock Motoren voor heel Vlaanderen het onderhoud van alle hybride bussen van De Lijn aanpakken.
Van Loock is actief in uiteenlopende sectoren gaande van chemie en petrochemie en de nucleaire sector tot scheepvaart en baggerbedrijven. Voor Bob Van Loock is de ambitie duidelijk: “Wat prijs en kwaliteit betreft de beste zijn, ook voor zeer grote machines. We willen de klant maximaal ondersteunen qua service en onderhoud inclusief conceptuele verbeteringen.”

Sedert 1,5 jaar is Van Loock Motoren ook geprivilegieerd herstelpartner voor Siemens/Loher motoren voor de Benelux. Het herstelbedrijf verkoopt eveneens nieuwe motoren. Van Loock Motoren kende de voorbije tijd een opmerkelijke groei in het segment van de hoogspanningsmachines. Om op deze markt het verschil te maken schafte het bedrijf zich een volledig uitgeruste meetwagen aan van 180.000 € om ook op locatie hoogspanningsmetingen uit te kunnen voeren.