Van Looy Group zoekt gekwalificeerd personeel

looyDe Van Looy Group werft verscheidene projectmanagers, engineers, consultants en ingenieurs aan. Het ingenieursbureau heeft enkele mooie projecten binnengehaald en is aan uitbreiding toe. De Van Looy Group is begin dit jaar via een MBO (management buy-out) losgehaakt uit het noodlijdende Nederlandse Imtech.

De Van Looy Group is gespecialiseerd in de bouw van sterk geautomatiseerde distributiecentra en koelmagazijnen. Paul Van Looy zette het bedrijf destijds in 1979 op en bouwde zijn initiatief uit tot een toonaangevende specialist in de bouw van logistieke centra, labo’s en datacenters. Tot het klantenbestand behoren internationale concerns als Johnson and Johnson, Becton Dickinson, Cargill, Bayer, GlaxoSmithKline, UCB, Jupiler enz.

“15 jaar geleden heb ik mijn bedrijf dan verkocht aan Imtech. De groep ging de laatste maanden evenwel de verkeerde richting uit. Twee directeurs hebben in dit opzicht een MBO opgezet en het bedrijf weer weggehaald bij Imtech. Net voor het faillissement dus. Omdat ik het bedrijf uiteraard vrij goed ken hebben de twee nieuwe eigenaars mij gevraagd om nog een tijdlang mee de nieuwe richting uit te zetten. Ik fungeer in dit opzicht als voorzitter van de raad van bestuur.”

Het gaat de Antwerpse Group Van Looy ondertussen best voor de wind. De orderportefeuille is goed gevuld. Er kwamen de laatste maanden enkele grote contracten binnen. Het personeelsbestand was daarom dringend aan uitbreiding toe. Vandaar de zoektocht naar projectmanagers, ingenieurs en consultants.

“De vraag naar geautomatiseerde installaties is vandaag effectief heel sterk. Zeker in West-Europa waar automatisatie een van de belangrijkste antwoorden is op de wurgende loonkostenproblematiek. Wij zien de toekomst daarom bepaald hoopvol tegemoet.” Het bedrijf biedt zijn klanten een totaalservice aan. Dat gaat dan van ontwerpstudies, de begeleiding bij aanbestedingen tot de verzorging van het projectmanagement. Dit dan zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

De Van Looy Group tekent elk jaar voor zo’n omzet van 20 tot 25 miljoen euro. De cijfers schommelen evenwel heel sterk in functie van de oplevering van de onderscheiden projecten. Bepaalde contracten zijn soms tot 50 miljoen euro waard maar worden dan ook over verscheidene jaren gespreid. Het bedrijf stelt vandaag zo’n 50 mensen tewerk.