BERCHEM – De Antwerpse vestiging van Vandelanotte verhuist naar nieuwe kantoren. Die bevinden zich in bedrijvenpark The Link aan de Posthofbrug in Antwerpen. Het accountancybedrijf speelt daarmee in op de mobiliteitsbehoeften van het personeel en het Slim naar Antwerpen-mobiliteitsbeleid.

Files blijven zich uitbreiden en vooral in Antwerpen lopen de statistieken hoog op. Zo hoog dat de stad zelfs werd uitgeroepen tot hoofdstad van de files, volgens recente cijfers rond mobiliteit van Be-Mobile. Vandelanotte wil die files alvast graag vermijden.

Jan Van Gils, vennoot bij Vandelanotte: “We hielden in onze keuze voor een nieuwe locatie rekening met de nabijheid van openbaar vervoer, de fietsinfrastructuur en de soms wisselende mobiliteitsbehoeften van onze medewerkers. De omgeving van het treinstation Antwerpen-Berchem, de verschillende tramlijnen en de nieuwe fietssnelweg heeft ons uiteindelijk doen kiezen voor de Posthofbrug.”

Daarnaast voorziet het bedrijf fietsen, (elektrische) plooifietsen en bus-, tram- of treinabonnementen voor de medewerkers. Er is ook één poolwagen ter beschikking die de medewerkers kunnen reserveren voor externe afspraken. “Ook voor medewerkers uit de andere kantoren die af en toe naar Antwerpen komen, werden trajecten uitgestippeld en hebben we bekeken wat voor hen de makkelijkste mobiliteitsoplossing is.”

Duurzame visie

Door openbaar vervoer te promoten versterkt Vandelanotte haar beleid om duurzaam en verantwoord te ondernemen.

“Als innovatief kantoor, waar de gemiddelde leeftijd van de medewerkers op 28 jaar ligt, hopen we jonge mensen aan te sporen om toch te blijven of komen werken in Antwerpen, ongeacht hun woonplaats”, aldus Jan Van Gils.