Antwerpen – Antwerp Netwerkmeetings (ANM) zette op 12 januari zijn zesde jaar in met een nieuw concept: the Network Games. 

Christel Van Roey van Colour your Life: “Ik vind de Network Games supertof! Zo leer je iedereen inderdaad beter kennen en het is ook een goede ijsbreker.”

Na vijf jaar is het tijd voor verandering

De ANM-bijeenkomsten vinden plaats in de hoofdzetel van ING in de Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen op de tweede vrijdag van de maand. Voortaan kan men er van 9u30 tot het einde van de meeting om 10u30 deelnemen aan telkens een ander netwerkspel.
Het doel van de ‘network games’ zoals ze genoemd worden, is telkens hetzelfde: op een andere, meer persoonlijke manier netwerken.

Uitgangspunt van de ANM-organisatoren is dat je netwerkt met mensen, niet met bedrijven. Want het zijn mensen die andere mensen business gunnen. De kracht van je netwerk zit in de tweede graad, maar dan moet je wel eerst een sterk eerste graad netwerk bouwen van ‘ambassadeurs’.
“Dat doe je niet door van buiten geleerde elevator pitches op te dreunen. Daarvoor heb je gesprekken met meer diepgang nodig. En dat is wat we met onze netwerkspelen proberen te bereiken”, zegt Karine Vanderlooven, medeorganisator van ANM
“Wij halen de deelnemers uit hun comfortzone en zetten hen aan tot improviseren: écht luisteren en praten met elkaar. De gesprekken zijn persoonlijker, informeler, hebben meer diepgang en men leert elkaar echt kennen. Zo willen we ons differentiëren van de vele andere netwerken en netwerkevenementen die er sinds onze start zijn bij gekomen”, gaat Tom Hofman, de andere co-organisator, verder.

Gat in de markt

Karine Vanderlooven: “Toen Antwerp Netwerkmeetings startte in 2012 waren er in Antwerpen en omgeving nauwelijks ochtendlijke netwerkbijeenkomsten. BNI was nog niet actief en Open Coffee was nog heel klein.”
Karine Vanderlooven, Tom Hofman, Carine Verbelen – die intussen naar een andere regio is verhuisd – en Roel Janssens die nog peter is, zijn de oorspronkelijke stichters van ANM. Ze deelden dezelfde visie over de ideale netwerkbijeenkomst. Dat werd het – toen nog originele – concept van ochtendlijke bijeenkomsten voor ondernemers: vrij netwerken, geen gastsprekers én een walking breakfast. Deelnemers krijgen een badge en een deelnemerslijst die vooraf online te raadplegen is met links naar websites zodat men zich kan voorbereiden Tijdens de meeting zorgen de organisatoren voor gerichte introducties tussen deelnemers. Online kan men ook zijn netwerkvragen indienen.
“Dit concept sloeg lange tijd aan met pieken tot 120 deelnemers. Er zijn echter zoveel netwerkinitiatieven bijgekomen zodat het na vijf jaar tijd is voor vernieuwing en differentiatie. En hier zijn ze dan: de Network Games!”, concludeert Karine Vanderlooven.

Enkele sfeerfoto’s van Antwerp Netwerkmeetings januari 2018 (c) foto yes@streetevent.be