Hove – Het immobiliënbedrijf Walther Van Hoof neemt een opmerkelijk initiatief in Hove. In plaats van een extra kantoor opent het bedrijf op de hoek van de Edegemsestraat en de Mechelsesteenweg een open huis.

Zaakvoerder Miguel Van Hoof: “Iedereen is welkom. We willen dit gebouw als het ware ten dienste stellen van de Hovese gemeenschap.”

Verschillende diensten onder één dak

Tot voor een tijdje was in het hoekgebouw een kapperszaak gevestigd. In de plaats komt er nu een initiatief dat veel meer wil zijn dan een immobiliënkantoor zoals er al zoveel zijn. Dat was een beetje de filosofie die Van Hoof in het achterhoofd had toen hij het idee lanceerde.
Miguel Van Hoof: “Het zal een open huis zijn waar verschillende diensten onder een dak komen. Wie een huis wil kopen, kan op die manier meteen ook contacten leggen met de plaatselijke schilder, loodgieter, elektricien of interieurarchitect. Handig als je je nieuwe huis wil renoveren.”

Inspiratie opgedaan in Californië

Regelmatig zullen er ook workshops worden gehouden over alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met de aankoop, de inrichting, het onderhoud, enz…van een eigendom. “We denken aan thematische events, zoals infosessies over schildertechnieken, juridisch advies maar ook gin tastings en andere leuke dingen. Verenigingen mogen hier ook komen aankloppen. Er heeft zich ondertussen al een breiclub gemeld. In Californië heb ik voor het eerst kennisgemaakt met dit concept en ik wil het nu ook in Hove binnenbrengen”, zegt Miguel Van Hoof opgetogen.

Van Hoof geeft om Hoveberg

Als kers op de taart gaat Van Hoof er bij wijze van spreken ook af en toe café houden. Maar ook dat zal weer op een aparte leest geschoeid zijn. De bediening zal namelijk gebeuren door mensen met een beperking. Ook daarvoor moest de immobiliënondernemer het niet ver zoeken.
Aan de overkant van de straat bevindt zich immers Hoveberg, een gezinsvervangend tehuis waar mensen met een beperking wonen.
“Het is de bedoeling dat de bewoners van Hoveberg op woensdagnamiddag hier een bistro openhouden. De opbrengst is uiteraard voor het tehuis”, weet Van Hoof wel zeker.
Vrijdagavond 15 december zet het open huis van Vastgoed Walther Van Hoof voor het eerst de deuren open met een kerstdrink. “En ook daar is iedereen uiteraard van harte welkom”, lacht Miguel Van Hoof.