Vastgoedvennootschap Xior, die gespecialiseerd is in studentenflats, kondigt voor 110 miljoen nieuwe projecten aan en voert daarom een kapitaalsverhoging door van 84 miljoen. Om dat geld op te halen worden er ruim 2,7 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. In een persmededeling zegt Xior dat de uitgifteprijs 31,00 € per nieuw aandeel bedraagt. Xior is een zogenaamde GVV, een Gereglementeerde VastgoedVennootschap, met zetel op de Mechelsesteenweg in Antwerpen.

De nieuwe projecten die Xior wil ontwikkelen bevinden zich in Rotterdam en in Den Haag. In beide steden gaat het om de reconversie van bestaande kantoorgebouwen tot studentenflats. In totaal komen er in beide gebouwen samen 500 units.

In Etterbeek is Xior een Joint Venture aangegaan met een private ontwikkelaar voor de realisatie van 115 studio’s. Dat project moet klaar zijn tegen september 2018 als het nieuwe academiejaar begint. In Delft wordt een kantoorpand aangekocht dat wordt omgebouwd tot een studentenhome met een honderdtal units en in Utrecht en Venlo zal Xior aandelen verwerven in vastgoedvennootschappen die eigenaar zijn van twee panden met studentenwoningen.

Xior Student Housing NV is de eerste Belgische openbare GVV, gespecialiseerd in het segment van de
studentenhuisvesting in België en Nederland. Binnen dit vastgoedsegment biedt Xior Student Housing een
variëteit aan panden aan, gaande van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen en kamers met eigen
sanitair tot volledig uitgeruste studio’s.