VDC officieel servicepunt voor trucks Mercedes-Benz

mercedesAuto- & Truckservice VDC aan de Kampweg in Wuustwezel is erkend als een officieel servicepunt voor de lichte en zware bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz. Eigenaars van deze voertuigen van het merk met de ster kunnen bij Auto- & Truckservice VDC voortaan terecht voor allerlei diensten, gaande van onderhoud over herstellingen tot de opvolging van onderhoudscontracten.

“We zijn fier dat we sinds kort erkend Mercedes-Benz Servicepunt voor vans en trucks zijn”, vertelt Jelle Van de Cloot van VDC. “Net zoals Mercedes-Benz dragen wij klantentevredenheid hoog in het vaandel. Trouwens, naast onderhoud en reparaties kunnen we voortaan extra diensten aanbieden, gaande van herstellingen onder garantie tot de uitvoering van onderhoudscontracten.”

Om te beantwoorden aan de eisen van Mercedes-Benz, maar vooral aan die van de klanten zelf waakt de familie Van de Cloot erover dat “alle medewerkers de nieuwste ontwikkelingen in de automobielwereld op de voet volgen. Dankzij allerlei opleidingen en bijscholingen beschikken ze over de nodige technische bagage om altijd snel en efficiënt tussen te komen.”

Eugeen Van de Cloot en zijn vrouw Nicole startten in 1977 met hun zaak aan de Bredabaan in het centrum van Wuustwezel. Naast het tankstation runden zij er jarenlang een garage voor onderhoud en herstellingen van auto’s, bussen, bestel- en vrachtwagens, alsook een pechverhelpingsdienst. In 1983 werden de activiteiten overgebracht naar de garage aan huis in Wuustwezel. Eind 2002 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Kampweg 178.

Auto- & Truckservice VDC is een echt familiebedrijf waarvan de dagelijkse leiding nog altijd in handen is van vader Eugeen. In 2000 kwam zoon Jelle aan boord. Hij heeft ondertussen de volledige verantwoordelijkheid over de garage. In 2002 kwam zoon Jonas de rangen versterken. Hij legt zich vooral toe op de pechverhelpings- en takeldiensten. Met dochter Femke worden alle familiale krachten gebundeld. Zij neemt mee de administratie op zich. In totaal zijn er 10 mensen werkzaam voor VDC.

Jelle Van de Cloot: “De evoluties en vooral de technologische innovaties in de autosector gaan zo snel, dat we besloten hebben om ons gaandeweg te specialiseren. Dit resulteerde in 2009 al in een samenwerking met Fuso voor de lichte vrachtwagen Canter. De samenwerking met Mercedes-Benz Vans & Trucks kadert eveneens in onze trend naar specialisatie. Maar we blijven verder ook voertuigen van alle merken en maten onderhouden en herstellen. Ons bedrijf is daar immers volledig voor uitgerust. We zijn ook dringend op zoek naar elektro-mechaniekers om ons team op korte termijn uit te breiden.”

Auto- & Truckservice VDC beschikt over een indrukwekkend wagenpark om de klok rond en 7 dagen op 7 aan pechverhelping te doen en als takeldienst uit te rukken. Als het even kan worden mechanische defecten aan voertuigen ter plaatse verholpen met behulp van de servicewagen. Is herstelling ter plaatse niet mogelijk, dan wordt het voertuig met een van de eigen takelwagens afgesleept naar de werkplaats in Wuustwezel. Ook bij ongevallen komt de door Detabel erkende takeldienst in actie. Dankzij de strategische ligging van Auto- & Truckservice VDC vlakbij de op- en afrit Brecht van de autosnelweg E19 Breda-Antwerpen doet ook de snelwegpolitie regelmatig een beroep op de diensten van VDC.