Het investeringfonds Vectis Private Equity neemt een participatie in I-rental. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur van gereedschappen aan de chemische industrie.

Vectis Private Equity is een onafhankelijke investeerder met een fonds van 45 miljoen euro. Het is gespecialiseerd in het ondersteunen van Vlaamse kmo’s met groeiperspectieven. De groep heeft in Juni 2016 haar derde fonds opgehaald van EUR 45 miljoen.

I-RENTAL is marktleider in de Antwerpse chemische en petrochemische sector voor de verhuur van industriële gereedschappen en nutsvoorzieningen (licht, lucht en stroom) tijdens periodes waarin de normale toelevering van stroom, water etc. is afgesneden. bijvoorbeeld tijdens shut- downs, nieuwbouw projecten en reguliere onderhoudswerken. Daarnaast wordt de verhuuractiviteit aangevuld met een materiaalshop waar de klant on site alle mogelijke gereedschappen kan huren.

Al vijf jaar ‘double digit’ omzetgroei

Naast de vestiging in Antwerpen op de Noorderlaan heeft I-RENTAL een vestiging in Le Roeulx (Wallonië) en in Le Havre (Frankrijk). Het bedrijf kent sinds vijf jaar elk jaar een “double digit” omzetgroei. Om verdere groei mogelijk te maken zocht het bedrijf naar een sterke kapitaalkrachtige partner. Dat werd het Private Equity fonds Vectis, dat recent in het kapitaal van de groep stapte.

“Het aantrekken van Vectis als partner is een logische volgende stap in ons groeitraject. Wij hebben als management een goede klik met Vectis en zij leveren ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie in de industriële verhuursector waar te maken.”, aldus Louis Hanjoul, oprichter en CEO van I-Rental. De dagelijkse leiding blijft in handen van Louis Hanjoul (CEO) en Michel De Weerdt (COO).