Drie Flandria-boten worden online te koop aangeboden door het veilinghuis Troostwijk. De iconische boten waren  gedurende tientallen jaren niet weg te denken uit de Antwerpse haven en de Schelde, met zijn uur- en dagtochten. Hele generaties Antwerpenaren zijn ermee opgegroeid.  Ook nu verzorgen ze nog toeristische rondvaarten.  

“Elke Flandria-boot vertelt een eigen verhaal. Bij iedere rondvaart bezorgen ze de passagiers een unieke beleving. Ze zijn uitgegroeid tot echte Antwerpse klassiekers. De boten hebben mee de geschiedenis van de Antwerpse haven en de Schelde vormgegeven”, verklaart veilinghuis Troostwijk.

Drie verschillende modellen

Er worden drie verschillende modellen te koop aangeboden: Flandria 1, Flandria 16 en Flandria 18. Flandria 1 is gebouwd in 1964, is 30 meter lang op 6 meter breed. De Flandria 16 is de grootste en de oudste van de drie. Hij is gebouwd in 1951, is 60 meter lang op 9 meter breed en heeft een capaciteit van 250 passagiers. De Flandria 18 is gebouwd in 1964 en is 35 meter lang op 7 meter breed. Aan boord kunnen 300 passagiers van een ontspannende dagtocht genieten.

Veilinghuis Troostwijk vermoedt dat er ook buitenlandse belangstelling zal zijn voor de boten. De vaartuigen worden momenteel geëxploiteerd door Brabo, een Europese onderneming gespecialiseerd in het beloodsen van schepen binnen de haven en het meren en ontmeren van zeeschepen.