Veilinghuis Vavato maakt slapend geld wakker

michelVavato, het gloednieuwe online veilinghuis van Pieterjan Van Emelen, Kevin Van de Vyver en Fons Tooten, schiet uit de startblokken. Het driekoppige Vavato-team, die zichzelf prompt tot Vavatoriërs doopten, werkte samen met softwareontwikkelaar Rombit om het innovatieve platform op punt te zetten.

Uit liefde voor de veilingsector richtte het startup trio een eigen veilinghuis op. “Op skivakantie analyseerden we onze huidige werksituatie – we komen alle drie uit de branche en hebben een dijk aan ervaring – en kwamen tot de conclusie dat veilingen transparanter, minder oubollig en toegankelijker moeten zijn. Vavato vult dat gat in de markt met een innovatief en gebruiksvriendelijk platform waar zowel particulieren als bedrijven eenvoudig kunnen meebieden”, klinkt het bij de oprichters.

Vavato is de frisse wind op de markt van online veilingen. Bij de klassieke veilingsite ben je verplicht om achter de computer te blijven zitten: een tijdrovende activiteit. Met Vavato is dat verleden tijd want het platform is compatibel met mobiele toestellen. De voornaamste focus ligt op industriële goederen, overstock, rollend materieel en faillissementsgoederen.

Daarnaast komen de zaakvoerders met een vernieuwende visie naar ondernemingen toe. Veilingen kunnen anoniem worden opgezet en op korte termijn worden de goederen dan succesvol omgezet in liquiditeit waardoor bedrijven sneller nieuwe investeringen kunnen maken. Vavato maakt de facto slapend geld wakker.

Drie maanden keihard werken, levert zijn vruchten af. Want het bedrijf kan met een aanzienlijke hoeveelheid veilingen van start gaan. Van professioneel horecamateriaal en springkastelen tot exclusieve vliegtuigen en designmeubilair. “Dit overtreft onze stoutste dromen. Het is mede dankzij de steun van gevestigde ondernemers uit de streek dat we zo’n vliegende start kunnen nemen.”

Onder andere Michel Van den Brande, eigenaar van stellingbouwer Kontrimo en ster uit the Sky is the Limit, veilt zijn collectie oldtimers en luxewagens bij Vavato. Gisteren gingen de eerste veilingen van start op vavato.com. Iedereen kan meebieden tot eind volgende week. Tijdens het weekeind kunnen de auto’s bekeken worden in Sint Niklaas, Europapark Noord 19. “Een spannend moment”, volgens de zaakvoerders.

Het frisse design is te danken aan softwarehuis Rombit. “Wat onze ingenieurs op 3 maanden tijd ontwikkeld hebben, is onwaarschijnlijk. Ik ben enorm trots op mijn mannen!”, glundert Jorik Rombouts, zaakvoerder van Rombit.

Voor de creatieve oprichters is het veroveren van de online veilingwereld slechts een eerste stap. “We zitten nog boordevol ideeën, maar onze belangrijkste focus is Vavato, ” aldus Pieterjan, Kevin en Fons.

Foto: Michel Van den Brande van Kontrimo laat zijn wagenpark aan oldtimers veilen via Vavato.