Vergaderen thuis bij kunstenaars

powowStartup POWOW biedt bedrijven laagdrempelige toegang tot creatief toptalent, kunstenaars en hun ateliers met een nieuw vergaderconcept.

Initiatiefnemers zijn Julie Vandenbroucke en Koen Snoeckx. Ze hebben beiden veel ervaring in het samenbrengen van kunst en business. Koen als hoofd van Baltan Laboratories in Eindhoven, een organisatie die kunst met technologie verbindt. Julie is oprichter van Arteconomy dat verbindingen maakt tussen kunst, creatieve industrieën, wetenschap, technologie, economie en onderwijs met als doel nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe diensten en een andere kijk op de bedrijfscultuur te creëren.

Het pilootproject POWOW kreeg de steun van de Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) en cultuurcentrum de Warande. Momenteel zijn de initiatiefnemers op zoek naar minimaal tien bedrijven die interesse hebben in dit nieuwe concept.

“Bedrijven die wetenschap en kunst integreren in hun werkprocessen vertonen 8% meer groei in verkoopcijfers en hebben 2% meer kans om radicale innovaties op de markt te brengen dan bedrijven die enkel wetenschappelijke kennis integreren”, zegt Julie Vandenbroucke.

POWOW gaat samen met bedrijven en kunstenaars de uitdaging aan om vergaderingen doelgerichter, creatiever en efficiënter te maken.
Een 10-tal creatievelingen heeft zijn medewerking al toegezegd. Zo verwelkomen Marie Julia Bollansée, Studio Dott, Mark Swysen en Nico Dockx in Antwerpen bedrijven in hun atelier of een andere ruimte om vergaderingen te houden.
De kunstenaar is aanwezig om bij aanvang een inspirerende uiteenzetting te geven over zijn/haar filosofie, manier van werken en houdt zich beschikbaar voor een verder engagement.

“Meer verregaande betrokkenheid van de gastheer/-vrouw is ook mogelijk. POWOW biedt formules waarbij de kunstenaar fungeert als klankbord of zelfs de hele vergadering modereert op basis van een eigen creatief proces”, vervolgt Julie Vandenbroucke.

Geïnteresseerde bedrijven uit de regio Antwerpen kunnen zich melden bij info@powow.today