In onze snel veranderende en bijzonder mobiele wereld heeft rugzak design geen gelijke tred gehouden met de technologische behoeften van de reizende consument. Haar passie voor reizen en duurzame energie zette Elaha Rafie, oprichtster van SET (Sun-Energy-Travel Global, om in Numi: The Smart Travel Backpack.

Tijdens haar reis in Thailand kwam Elaha Rafie tot de vaststelling dat veel reizigers, net zoals zij, af te rekenen hadden met heel wat uitdagingen. Telkens op zoek gaan naar stroom om je iPhone of laptop op te laden, te weinig veilige opbergvakjes in je bagage om kleinoden snel terug te vinden, enz.

Elaha: “Ik vond het vreemd dat reistassen en rugzakken niet mee geëvolueerd zijn met de behoeften van moderne backpackers. Daar wou ik iets aan doen.”
Bij haar thuiskomst sprak ze Studio Dos Santos uit Antwerpen aan om samen met haar een handige en duurzame backpack voor SET Global te ontwerpen.

Samenwerking met ontwerpstudio

SET Global, opgericht begin 2016 en gevestigd in Knokke, zit momenteel onder de vleugels van The Birdhouse in Antwerpen. Elaha’s start-up is één van de 16 bedrijven die door de accelerator werd geselecteerd. Onlangs kwam The Birdhouse nog aan bod in Made in Antwerpen.

Accelerator The Birdhouse selecteert 16 nieuwe start-ups en scale-ups

Numi bestaat in twee volumes en is zodanig ontworpen dat de inhoud heel handig kan georganiseerd worden. De backpack heeft een uitneembare laptoptas en een ‘noodkap’ voor als het plots begint te regenen. Om zorgeloos en in alle vrijheid te reizen is Numi ook uitgerust met een 7 Watt zonnepaneel en een powerbank. Beide zijkanten van de rugzak zijn voorzien van een USB-poort.

”Producten die het leven beter en aangenamer maken, zijn de enige die zin hebben”, zegt David Dos Santos, eigenaar van Studio Dos Santos. “Door het combineren van strategie, productontwikkeling en gebruikersinterface creëert de ontwerpstudio in Antwerpen, bruikbare, mooie en innovatieve producten. Eenvoud is de sleutel in een wereld vol afleidingen. Daarom herleiden we producten tot hun essentie: grote functionaliteit en minimalistische esthetiek. Ons uitgangspunt is altijd de eindgebruiker.”

Kickstarter succes

Op 24 juli werd Numi op het crowdfunding platform Kickstarter.com gelanceerd met de bedoeling tegen 2 september 20 000 euro op te halen. Vandaag staat de teller al op 61 937 euro. Dat SET Global de productie zal kunnen aanvatten om de tot nu toe 370 bestellingen uit te voeren, is zeker.
Als de kickstarter actie is afgelopen, zal de verdere verkoop gebeuren via de webshop en een aantal retailkanalen.

Meer startersnieuws vind je hier.